Menü

Játékos-edzőként folytatja Balog Beáta

2020. Február 19
1833
Játékos-edzőként folytatja Balog Beáta

Női kézilabdázóink vasárnapi bajnokiján ismerős arcot láthattak a szurkolók a pályán. Balog Beáta vezetőedzőnk ugyanis a jövőben játékos-edzőként folytatja a BVSC-Zugló színeiben. Vele beszélgettünk új szerepköréről és a váltás okairól.

 

A szezon előtt készült interjúban elmondtad, hogy eljön majd a pillanat, amikor játékosként is segíted a csapatot, de akkor még talán nem gondoltad, hogy ilyen hamar így lesz. Hogy született meg benned a döntés a váltással kapcsolatban?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy évközben, amikor komolyabb meccseink voltak, akkor nem fordult meg bennem, hogy milyen jó lenne, ha bentről is tudnék segíteni a lányoknak, de igazából a döntés hirtelen született meg bennem. Az egyik oka az volt, hogy sajnos NB I-es csapatomnak, a Szent István SE-nek tulajdonképpen már nincs esélye, hogy bent maradjon az első osztályban. A másik pedig, hogy januárban azt éreztem, kellene valamilyen plusz, ami a lányokat átlendíti. Ezért léptem most meg ezt, mert úgy gondolom, hogy ennél nagyobb dolgot nem tudnék hozzátenni az együttes teljesítményéhez.

 

A csapat mennyire lepődött meg a változáson, hogy ezentúl játékos-edzőként leszel ott a meccseken?

Ezt az évet szerettem volna még lejátszani az első osztályban, de a nyártól egyértelműen tervben volt a váltás, ezt tudták a lányok is. A szerdai ifi meccs után mondtam el nekik. Sajnos ott nem sikerült nyerni, nem ilyen körülmények között szerettem volna közölni, de így alakult. Én azt láttam, hogy a döbbenet ott volt az arcukon, de ugyanakkor a vasárnapi meccsen kicsit azt éreztem, hogy azért ez egy biztonságérzetet is ad nekik. Nem főszerepet szántam magamnak és a jövőben sem ezt tervezem. Inkább azt szeretném, ha bizonyos epizódokban, amikor úgy érzem, kell majd valami plusz, akkor beállok majd. Azt is elmondtam a lányoknak, hogy nem lesz fix posztom, így a kapun kívül bárhol megfordulok majd, úgyhogy nem kell senkinek féltenie a pozícióját. Mindig odamegyek majd, ahol úgy érzem, tudok segíteni. Szerintem amúgy örülnek ennek a változásnak, bár még szokatlan nekik is és nekem is. Viszont amikor a pályán voltam, akkor közelebbről is tudtam tanácsokat adni nekik, ami abszolút pozitív volt.

 

Bár még csak egy meccsen vagy túl az új szerepkörben, de milyenek voltak az első tapasztalataid?

Én egy fiataltól sem szeretném elvenni a lehetőséget, úgyhogy igyekszem megtalálni azt a középutat, ami az én segítségemmel is jár, de ők se érezzék azt, hogy ők valamilyen szempontból hátrányt szenvednek. Az első meccset jó élményekkel zártam.

 

Mit vársz így az új körülmények után a szezon második felétől?

Azokon a meccseken, amelyeken egy picit is úgy érzem, hogy jól jön majd a segítségem, ott biztos át fogok öltözni, amikor viszont úgy gondolom, hogy nélkülem is simán mennek majd a dolgok, akkor nem fogom elvenni a lehetőséget a többiektől. A komolyabb összeszokás és szakmai dolog, az viszont csak nyártól lesz majd.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz