Menü

Játékosportré: „A nagymamám ötlete volt, hogy labdarúgó legyek”

2020. Február 27
1250
Játékosportré: „A nagymamám ötlete volt, hogy labdarúgó legyek”

Csütörtökön nem maradhat el ezúttal sem a Játékosportré! Február elején indított új sorozatunkban körbeértünk és klubunk negyedik csapatsportágának egy játékosát is bemutatjuk. Ezúttal a labdarúgók csapatkapitányát, Szabó Ádámot faggattuk.

 

Hogyan kerültél kapcsolatba gyerekként a labdarúgással?

Ez egy érdekes történet. Ugyanis a nagymamám vetette fel az ötletet, ugyanis látott egy hirdetést, hogy lesz egy toborzó még a régi ELMŰ pályán. Ő mondta a szüleimnek, hogy mi lenne, ha elkezdenék focizni. Aztán ők megkérdeztek engem, én pedig belementem. Csepelen kezdtem el a sportágat, édesapám ugyanis odajárt dolgozni. Mivel vidéki vagyok, így kapóra jött, hogy haza tud vinni edzés után. Tehát nagymamám ötlete volt az egész.

 

Mi az, ami utána a sportág mellett tartott?

Hamar barátságok szövődtek és igazából a közeg, a légkör az, ami itt tartott. Továbbá természetesen a játék szeretete is. Sok csapatsportágat kedvelek, de soha nem gondolkodtam el azon, hogy váltok.

 

Milyen sportágakat szeretsz a focin kívül?

Az amerikai foci és a darts is a kedvenceim közé tartozik, valamint szeretek pingpongozni. De igazából mindenféle csapatsportágat szívesen nézek.

 

A pályán szerinted mi az erősséged?

Szerintem az, hogy jól tudom olvasni a játékot. Továbbá mivel védekező középpályás vagyok, így a labdaszerzések utáni támadásba való átmenet, az ellentámadás indítása is az erősségeim közé tartozik.

 

Mennyire követed más védekező középpályások játékát?

Kimondottan kedvencem nincs, de természetesen próbálom figyelni a nagycsapatok hasonló játékosait. Mint például a Real Madridból Modric vagy Casemiro. A Chelsea-ből pedig Kanté játéka tetszik.

 

A BLSZ I. osztályban az élről várhatjátok a tavaszi szezont, ami pénteken 19 órától a Budafok II elleni hazai meccsel meg is kezdődik. Hogy látod a csapat erejét?

Véleményem szerint nagyon erősek vagyunk, a télen is remek kvalitású játékosok érkeztek. Egyéni képességben is jók vagyunk, de most már csapatként is egyre jobban kezdünk összeszokni. A cél egyértelműen a bajnokság megnyerése, utána pedig a play-off körből a feljutás az NB III-ba.

 

 

Ha a sűrű programod között jut szabadidőd, akkor mit szeretsz csinálni?

Próbálok minél több időt tölteni a családommal. Én már a fővárosban lakom, de ők még vidéken élnek, ezért igyekszem hazajárni hozzájuk. Továbbá szeretek főzni és zenét hallgatni is. Előbbivel egyelőre próbálkozok, több-kevesebb sikerrel, de nagyon szeretem.

 

Van is kedvenc ételed?

Talán a csirkemell, különböző változatokban elkészítve. A favorit a currys-tejszínes csirkemell. Ez egy saját fejlesztés.

 

Mit iszol szívesen?

Kimondottan kedvencem nincs, de a limonádét és a teákat említeném.

 

Van-e olyan film, amit különösen is szeretsz?

Konkrét itt sincs, viszont nagyon szeretem azokat, amelyek igaz történet alapján készülnek, illetve a háborús filmeket is.

 

Könyvekben is hasonló az érdeklődési köröd?

Olyan sok könyvet nem olvasok, viszont keresztény családban nőttem fel, és bár lehet különlegesebb dolog mostanában, de a Bibliát szoktam olvasni.

 

Kicsit előre tekintve, mi a célod pár éven belül?

Ez tulajdonképpen összefügg a csapat céljaival is. Ugyanis szeretnék minél magasabb osztályban játszani. Jelenleg úgy látom, hogy ezt most itt a BVSC-nél el tudom érni. Ezért dolgozom és ezért edzek nap, mint nap.

 

Fotó: Babiczky Ákos

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz