Menü

Játékosportré: „Azt szerettem volna sportolni, amit szüleim is a strandon”

2020. Március 05
1098
Játékosportré: „Azt szerettem volna sportolni, amit szüleim is a strandon”

Most már hagyományosan folytatódik Játékosportré sorozatunk, amelyben minden héten más-más csapatsportágunk sportolóit mutatjuk be. Ezúttal a női röplabdázókhoz látogattunk, ahol Réthelyi Zsófia mesélt többek között a kezdetekről és kedvenceiről is.

 

Hogyan alakultak nálad a kezdetek, miért a röplabdát választottad?

Először más sportágakat próbáltam ki. Ugyanis fociztam, teniszeztem, táncoltam, illetve gimnasztikát is csináltam, de egyik sem vált be, ezért mondtam a szüleimnek, hogy én azt szeretném sportolni, amit ők is játszanak a barátaikkal a strandon. Aztán elmentem egy röplabda edzésre, ahol Kriszta volt az edző (Péter Krisztina – a szerk.) és őt nagyon szimpatikusnak találtam, e miatt pedig nála is maradtam. Előtte voltam máshol is próbaedzésen, de ott nem voltak annyira szimpatikusak az edzők.

 

A kezdetek után mi az, ami a sportág mellett tartott?

Az mindenképp tetszett, hogy jól ment a játék. Továbbá szeretek csapatban sportolni, mert jobb az, ha egy közösségbe járok, illetve a labdát is szeretem. A fociban túl sok volt a futás, meg korcsolyáztam is, de ezek kicsit unalmasnak tűntek. Így amikor elkezdtem a röplabdát, utána már nem is gondolkodtam azon, hogy más sportágat válasszak.

 

A csapattal is szép sikereket értek el az NB II-ben, legutóbb a rájátszást 3-0-s győzelemmel kezdtétek a Szeged ellen. Hogy látod a céljaitokat?

Egyértelműen tapasztalható a fejlődés az előző évekhez képest. Szerintem a társaság is jobban összerázódott és az is látszik, hogy most már azok vannak itt, akik tényleg szeretnének valamit a röpivel. Szépen haladunk előre és akár meglepetéseket is okozhatunk.

 

Te hogyan látod magad a pályán, mi a legnagyobb erősséged?

Szerintem az, hogy tudok koncentrálni és összeszedett vagyok. Mivel én vagyok a feladó, fontos az, hogy tudjam kicsit egyben tartani a csapatot. Lényeges az is, hogy átlássam, kinek, mikor adhatok labdát. Például, ha valakinek jól megy a játék, akkor sokszor adjunk neki labdát.

 

Van-e példaképed a röplabdázók között?

A magyar meccsek közül leginkább a Vasaséit szoktam nézni, mert az egész csapat játéka nagyon szimpatikus. Illetve férfi meccsekre szoktam járni. Volt edzőm a Pénzügyőrben játszott, ezért azokat a találkozókat szoktam nézni. Vannak, akiknek szeretem a játékát, de külön példaképem nincsen.

 

 

A röplabdán kívül milyen más sportágat szeretsz még?

Nagyon szívesen játszom bármilyen labdasportot. Ezek közül is kiemelkedik a kosárlabda és a foci, de azért ezekben nem vagyok annyira ügyes. Továbbá szívesen nézek vízilabda és kézilabda mérkőzéseket is. Illetve labdarúgásban a Real Madrid meccseit.

 

Mennyire számít nálatok családi sportágnak a röplabda?

Nagyon jó, hogy szüleink is tudnak valamilyen szinten és így tudunk játszani. Apa pedig nagyon szeret szakérteni benne, hogy mit hogyan kellene csinálni. Most már nagymamánk és dédnagymamánk is szívesen nézi a meccseket, mindenki ért már kicsit hozzá.

 

A tanulás és sport mellett, ha van egy kis szabadidőd, akkor mit szeretsz csinálni?

Barátaimmal tervezünk ilyenkor valamilyen közös programot, például elmegyünk moziba. Nem szeretek otthon ülni.

 

Van is kedvenc filmed?

Nagyon szeretem a vígjátékokat és a romantikus vígjátékokat. Konkrétan kedvencem nincs, de amiben Jennifer Aniston szerepel, az csak jó lehet.

 

És könyvben?

A Nap és csillag a kedvencem. Ez egy újabb könyv. Igazából többfélét szeretek olvasni, főleg a krimiket.

 

Ételek közül mi a favorit?

Mostanában rászoktam a padthai ételekre. Az ilyen rizses, zöldséges dolgokat nagyon szeretem.

 

Italok közül mit szeretsz leginkább?

A limonádét említeném.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz