Menü

Jelentősen erősödött úszócsapatunk

2017. Október 20
511
Jelentősen erősödött úszócsapatunk

A mai napon nagy bejelentést tett Szatmáry Kristóf, klubunk elnöke, aki sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy Kozma Dominik, a nyári vizes világbajnokság egyik sztárja most már hivatalosan is klubunk versenyzőjének számít.

- A most megkötött hosszútávú szerződés garancia a közös munka megkezdésére, pontosabban a már megkezdett munka folytatására – mondta klubunk elnöke. – Az elmúlt évek a BVSC-nél az infrastrukturális fejlesztésekről szóltak. Nem túlzás kijelenteni, hogy ebben a régióban a mi klubunknál történtek a legnagyobb sportfejlesztések. Ennek egyik eredménye az is, hogy ma már a fővárosi klubok közül mi rendelkezünk a legnagyobb vízfelülettel. A nyári vizes világbajnokság pedig azt is bebizonyította, hogy beértek a fejlesztéseink. Az egyszemélyes (Hosszú Katinka) Iron Aquatics-ot leszámítva klubunk a legeredményesebb magyar egyesület volt a világbajnokságon.

A budapesti vizes világbajnokságon a férfi 4×100 méteres gyorsváltóval bronzérmes, ezen kívül pedig még három döntős helyet felmutató Kozma Dominik szerint a jó feltételek, a szakmai háttér, és az erős csapat volt az, amely őt a Szőnyi útra vonzotta.

- Már fél éve itt dolgozom, nagyon élveztem ezt az időszakot, és nagy reményekkel tekintek a jövő elé is.

Klubunk úszószakosztályának vezetője, egyben Doma edzője, Nagy Péter elmondta, hogy már nagyon készültek erre a pillanatra.

- Doma személyében egy olyan sportolóval erősödtünk, aki folyamatosan képes fejlődni, éhes a sikerre, és a mostani világbajnokságon már bele tudott kóstolni a siker ízébe, amely remélhetőleg további eredmények elérésére sarkallja őt.

Az október 20-i sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf elnök és Kozma Dominik is aláírta a szerződésről szóló dokumentumot. A megállapodás szerint Doma 2020. december 31-ig erősíti úszócsapatunkat. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes gyorsúszó felkészülését pedig a továbbra is Nagy Péter irányítja majd.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz