Menü

Jó állapotban, nagy lelkesedéssel tértek vissza a vízilabdázók

2020. Május 30
701
Jó állapotban, nagy lelkesedéssel tértek vissza a vízilabdázók

„Nem hittem volna, hogy valaha ezt mondom, de hiányzott az úszás” – árulta el Alaksza Dóra. Márpedig a vízilabdázók az úszást labdával szeretik csinálni, de már a nélkül is hiányzott nekik a víz. Farkas Kata pedig dietetikusként is segítette a csapatot.

A vízilabda víz nélkül nem ugyanolyan. Ezt az utóbbi időben a BVSC női vízilabda együttesének játékosai is megtapasztalhatták. A lányok nagy örömükre már egy hónapja újra közösen edzenek és az otthoni erőnléti tréningek után pedig jó állapotban tértek vissza a vízbe.

„Szerintem soha nem volt még ilyen a vízilabda pályafutásunk alatt, hogy hat hetet ne legyünk uszodában. Azért erőnléti edzéseink voltak, minden nap kaptunk online programot és futásokat, így az erőnlétünk azért megmaradt, tehát a konditermi tréningekbe könnyebb volt visszaszokni. Kellett viszont egy másfél hét, amíg a vízzel is megbarátkoztunk, de már nagyon hiányzott, úgyhogy annak is örülünk, hogy végre edzhetünk” – nyilatkozta honlapunknak Farkas Kata.

Bár a passzolást próbálgatták a lányok otthon is, de az azért jóval másabb volt, mint amikor a vízben kell ugyanezt csinálni. Fiatal csapatunkból pedig többeknek az edzéseket az online tanulással is össze kellet egyeztetniük.

„Mivel gimnazista vagyok, így 8 órától délután 3-ig online óráim voltak és ezért csak délután tudtam jönni edzésekre eleinte, de most már az iskola kicsit lazább, így néha délelőtt is el tudok jönni a felnőttekhez” – árulta el Alaksza Dóra.

Fiatal tehetségünk hozzátette, nem gondolta volna, hogy egyszer az úszóedzések fognak számára hiányozni.

„Egyáltalán nem volt nehéz visszaszoknom, mert nagyon vártam, hogy újra vízben lehessek. Így örömmel jöttem edzésekre. Úgy éreztem, hogy a fizikumom úgy-ahogy megmaradt, nem lett olyan rossz állóképességem, mert ezt a karantén ideje alatt szinten tudtam tartani. Az úszóedzések hiányoztak, bár nem hittem volna, hogy valaha ezt mondom, de most így volt.”

A csapaton állapotán sokat segített az is, hogy Farkas Kata személyében profi dietetikus dolgozik velük.

„Próbáltam pihenni, de a napi 1-2 edzés mellett nem unatkoztam, mivel dietetikusként is dolgozom itt a BVSC-ben, így online étrendet küldtem mindenkinek, hogy átvészeljük ezt az időszakot súlytöbblet vagy éppen súlyleadás nélkül. Úgy látom, hogy nincs is ezzel gond a csapatban. Sokan jelezték is, hogy tartották az étrendet, úgyhogy ilyen szempontból is jól sikerült ez az időszak.”

Azt még nem tudjuk pontosan, hogy mikor láthatjuk a csapatot ismét a vízben tétmeccsen, de a tervek szerint az augusztusra tervezett Magyar Kupán már szoríthatunk a lányoknak. Addig pedig kitartást kívánunk nekik az edzésekhez!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz