Menü

Jó verseny volt

2017. November 14
339
Jó verseny volt

Jól sikerült a százhalombattai Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság utolsó, napja is versenyzőink számára.

Bernek Péter megnyerte a 200 méteres gyorsúszást, Kozma Dominik 100 vegyesen lett első, és szintén aranyérmes lett az Ádám Henrietta, Kovács Gábor, Verrasztó Evelin, Kozma Dominik alkotta 4×50 méteres mix vegyesváltónk is. Ezen kívül Verrasztó Evelyn 200 háton második, 50 gyorson pedig harmadik lett. A még serdülőkorú Nagy Réka az egyik legnehezebb versenyszámban, a 400 méteres vegyesúszásban lett bronzérmes, Bernek Péter eddigi éremgyűjteményét egy 100 vegyesen szerzett bronzéremmel gyarapította, illetve 100 háton is döntős (8.) volt. Kozma Dominik 200 gyorson nyolcadik, 50 pillangón negyedik lett. Okos Ákos 200 mellen bronzérmet szerzett, míg Drigán Zoltán ugyanebben a számban a negyedik helyen ért célba.

Versenyzőink összesen 9 arany-, 5 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek az országos bajnokságon, mely összesítésben a Győr mögött a második helyet jelentette csapatunk számára. A FINA pontokat figyelembe véve a verseny végén Verrasztó Evelyn és Bernek Péter is különdíjat kapott.

A százhalombattai versenyen az is eldőlt, hogy a decemberi, koppenhágai Rövidpályás Európa-bajnokságra Bernek Péter, Kozma Dominik és Verrasztó Evelyn mellett  Nagy Réka is kiharcolta a részvételt.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz