Menü

Jól halad a „főzőcskézéssel” a férfi csapat

2020. Július 21
413
Jól halad a „főzőcskézéssel” a férfi csapat

Már csak négyet kell aludnunk és ismét tétmérkőzésen szoríthatunk felnőtt vízilabdázóinknak. A Magyar Kupában elsőként a férfiak kezdik meg szereplésüket. Ennek kapcsán beszélgettünk vezetőedzőnkkel, Szűcs Leventével.

 

Lassan véget ér a felkészülés egyik fázisa, hiszen a hosszú szünet után a hétvégén már Magyar Kupa mérkőzések várnak rátok. Hogy értékeled az eddigi időszakot?

Jól sikerült a felkészülésünk. Ellenfeleket a jelenlegi helyzetben nehéz szerezni, mert tulajdonképpen csak magyar, azon belül is budapesti edzőpartnereket tudtunk szervezni. Így mi először a Vasassal kétkapuztunk, ami egy nagyon jó felkészülési mérkőzés volt és egy jó visszaigazolása annak, hogy abszolút nincs egymástól messze a két csapat, ami a bajnokságra nézve megnyugtató is lehet akár. Természetesen a Vasas egy magasabban jegyzett csapat, de az, hogy egy jó meccset tudtunk velük játszani, az mindenképp ad egy hitet és erőt a csapatnak, hogy egy ilyen szintű ellenfelet is el lehet kapni a bajnokságban.

 

Mi az, amit már sikerült megvalósítani az elképzeléseidből a felkészülés alatt?

Nagyon szerettem volna, ha sikerül elérnünk azt, hogy gyors csapatunk legyen. Jól haladunk ezen célunk felé. A fiúk gyorsak és dinamikusak, aminek nagyon örülök. Úgy gondolom, hogy az eddigi felkészülés alatt mindent megkaptak a srácok egyben, mint amikor az ember főz és a recepthez minden alapanyagot megkap. Úgyhogy elkezdtünk főzőcskézni és meglátjuk, hogy ez a végén, hogy sikerül, mint főtt étel. De ahhoz képest, hogy mennyire az elején vagyunk és mennyi információt kaptak, szerintem előrébb járunk, mind gondoltam volna ebben a fázisában a felkészülésnek.

 

Hogy sikerült az érkező játékosok beépítése?

Továbbra is úgy gondolom, hogy mindenki jó igazolás volt. Gondolok itt a fiatalokra is, akiket az utánpótlásból választottunk ki. Mindenki abszolút beleillik a csapat képébe, mindenkinek megvan a pozíciója és szerepe is. Nagyjából ezeket már megtanulták. Úgyhogy nagyon pozitívan várom a szezont.

 

A hétvégén Kaposvárra utazik a csapat, ahol a házigazdák mellett a Szolnok és az UVSE lesz még az ellenfél. Mit vársz a Magyar Kupa 1. fordulójától?

Egy picit úgy érzem magam, hogy éljünk a mának, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, ami idén beigazolódott. Úgyhogy mi szeretnénk nagyon jó eredményt elérni a Magyar Kupában, tehát abszolút nem félvállról vesszük. Ugyan a felkészülés egy része, de ettől függetlenül szeretnénk százszázalékos teljesítményt nyújtani. A sorsolás sem mondható szerintem rossznak, hiszen egy erős Szolnok ellen kezdünk szombaton, másnap pedig jön az UVSE és a Kaposvár elleni meccs. Magunkkal visszük a pontokat és a helyezés sem mindegy a csoportban, úgyhogy ezt a két meccset mindenképp szeretnénk megnyerni. Papíron a Kaposvár tűnik ebből a két együttesből erősebbnek, de hogy mennyivel, azt majd ott fogjuk megtudni, mert igazoltak két külföldi játékost, akikről nincs információnk, hogy milyen erősségűek. Úgyhogy kíváncsian várom az újrakezdést!

 

Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz