Menü

Jól haladnak a geotermikus kút munkálatai

2019. November 21
1191
Jól haladnak a geotermikus kút munkálatai

Ahogy korábban jeleztük, fontos beruházás zajlik a BVSC-Zugló sporttelepén, amely jelentős mértékben hozzásegíti a létesítmény gazdaságosabb és környezetkímélőbb fenntartását. A speciális fúrással készülő geotermikus kút előkészítése jó ütemben halad.

Fenntarthatóság, hatékonyság és környezettudatosság. Talán így lehetne legrövidebben összefoglalni a BVSC-Zugló fejlesztési stratégiáját. Ennek a projektnek a része az új, mélyfúrású kút is. Az ebből kinyert hőnek köszönhetően ugyanis jelentősen csökkenhetnek a kiadások és környezetvédelmi szempontból is pozitív hatás várható. Ugyanis a geotermikus energia használat során nem keletkeznek káros anyagok vagy szennyező égéstermékek.

„A tervezettek szerint halad a munka” – nyilatkozta Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke honlapunknak. „A fúrás megkezdődött és jelenleg már elérte a 600 métert. A kút legmélyebb pontja majd 1480 méteren lesz. Jelenleg a fúrófejek tisztítása zajlik és a további előkészületi munkálatok, amelyeknek köszönhetően jövő hét vége felé folytatódhat a fúrás. Várhatóan három hónap alatt készülhet el a kút, ami után a felszín alatti vezetékek kiépítése következik majd. Ezeknek is jól halad az előkészítése, tervezése” – árulta el Szatmáry Kristóf.

A fúrás megkezdéséről az alábbi videónkban számoltunk be:

 

Az épített környezetre a létesítendő beruházás nem lesz érdemi hatással, esetleg a fúrótorony mintegy 25 m-es magassága miatt lehet átmenetileg tájképromboló, de a kivitelezés befejezésével ez a probléma megoldódik.

Az egyesület a környezetközpontú gondolkodásmódjával azt a célt tűzte ki, hogy a BVSC-Zugló legyen az első olyan sportegyesület, ahol zéró a nem megújuló energiaforrás.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz