Menü

Jól sikerült Bohus felkészülése

2019. Július 10
938
Jól sikerült Bohus felkészülése

Szereti a stresszhelyzeteket, de a verseny előtti napokban filmnézéssel és jó hangulatban tud kikapcsolódni. Az úszók világbajnokságán hat sportolónk is ott lesz. Bohus Richárdért 50 és 100 méter háton szurkolhatunk majd az egyéni számokban.

 

Bár még van egy kis idő a világbajnokság rajtjáig, mégis, hogy látod, milyen volt a felkészülésed?

Az elmúlt pár évben talán most sikerült a legjobban. Szerencsére semmi komolyabb sérülésem nem volt, ami azért rám eléggé jellemző volt az utóbbi időben. Jobban tudtuk így most terhelni a szervezetemet és csak a vb-re tudtunk koncentrálni. A hátulütője annyi volt, hogy a kisebb versenyeken rosszabbul úsztam, mint tavaly vagy tavaly előtt. Ugyanis furcsa még a szervezetemnek ez a terhelés, hogy hétről-hétre egyre nehezebb feladatokat csinálunk. Meglátjuk, hogy mire lesz ez jó.

Van-e elvárás magaddal szemben időeredmény vagy helyezés szempontjából?

Nyilván a fejemben van pár dolog, amit el szeretnék érni…

De ez akkor egyelőre titok?

Ezt általában inkább magamnak szoktam elárulni.  De mindenféleképpen, ha egyéni csúcsot úszok, vagy középdöntőbe, esetleg döntőbe jutok, akkor elégedett leszek. Főleg egyéni számban, mert ez nekem az utóbbi időben elmaradt, de szeretném ezt pótolni.

Verseny előtt mennyire vagy izgulós?

Igazából nekem minél nagyobb a stressz, annál jobb. Ezért is szoktak például a váltóban a negyedik helyre betenni, mert nagyon fel tudom szívni magamat. Ilyenkor már elkezdek gondolkozni azon, hogyan akarok megcsinálni dolgokat a versenyen. Igyekszem jobban odafigyelni az étkezésekre is.

A verseny előtti napokban, órákban, hogy szoktál kikapcsolni?

Általában összeállítok egy zenei listát különböző stílusokból. Rendszerint lassabb számokkal kezdődik és ahogy közeledünk a versenyhez, egyre gyorsabbak. Verseny előtt 1-2 nappal próbálom már az agyamat kikapcsolni, hogy ne égessen semmiféle energiát. Így akkor filmet nézünk, vagy hülyéskedünk a többiekkel. Próbálunk arra koncentrálni, hogy érezzük jól magunkat és ússzuk meg a legjobbunkat.

 

Sok sikert kívánunk úszónknak!

 

Fotó: Origo / Szabó Gábor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz