Menü

Jól sikerültek a táborok a birkózóknál

2020. Július 31
835
Jól sikerültek a táborok a birkózóknál

Júniusban nyári-, míg ezen a héten edzőtábor várt birkózóinkra. Mindkét alkalom jól sikerült és utóbbin már más klubok versenyzőivel is meccselhetett utánpótlásunk, ami jó erőpróba volt számukra a hosszú kihagyás után.

A júniusi nyári táborban a korábbi években már bevált program várt utánpótlás birkózóinkra. A sportág edzései mellett foci bajnokság, „Ki mit tud?” és egyéb játékok színesítették ezt a két hetet. A fiatalok a karantén után nagyon várták, hogy újra közös edzéseken vegyenek részt.

„Az első héten 35-40-en voltunk. Ráadásul közülük több új arc is volt, aki idén kezdett el birkózni. A második héten esett a létszám, de ez a nyaralások és egyéb családi programok miatt volt, úgyhogy végül ott is 25-30 fővel táboroztunk. Szerencsére sérülésmentesen és jó szájízzel zártuk le azt a két hetet. Úgyhogy nagyon pozitív és sikeres táborunk volt” – nyilatkozta Illés Gergely szakosztályvezetőnk honlapunknak.

A tábor után egy hét pihenő várt a szakosztályra, azóta viszont folyamatosan vannak edzések és nincs leállás számukra a nyár folyamán. Ezen a héten pedig több klub részvételével edzőtábornak adott otthont a BVSC-Zugló Birkózócsarnoka. Bár a járvány miatt a tervekkel ellentétben határon túlról nem érkeztek birkózók, de így is népes sportolóközösség gyűlt össze erre a hétre, amely jó erőfelmérő volt a diák és serdülő korosztályú sportolóinknak.

„Lassan építettük be a birkózást és a technikát a fiatalok edzéseibe a karantén utáni időszakban. Most voltunk azon a szinten, hogy elkezdhettünk meccselni. Nemzetközi meghívásos edzőtáborunk a vírus utáni helyzetből adódóan „csak” meghívásos edzőtábor lett. Meghívásunkat elfogadta a Kaposvári Sportiskola, a Dél-Zselic Szigetvár csapata, a Palotai birkózók csapata és az ESMTK különítménye. Továbbá természetesen a BVSC-Zugló összes alközpontja (Pest, Jászkisér, Felsőpakony, Alsónémedi, Ócsa, Üllő) is jelen volt.”

A közel 50 fős edzőtáborban az utánpótlás birkózók ki tudták használni a nem rég telepített szőnyegfelületet is az edzőcsarnokban.

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz