Menü

Jubilált a csapatember

2016. November 09
1283
Jubilált a csapatember

Hetven éves lett klubunk egyik edzőlegendája, Lipovits Gyula, aki fiatalokat megszégyenítő lendülettel dolgozik azon, hogy asztalitenisz-csapatunk ismét a legjobb legyen itthon és Európában.

Hogy miképpen lehet egy egyéni sportoló kiváló csapatember, azt klubunk egyik edzőlegendája, Lipovits Gyula esete jól bizonyítja. A kiváló szakember ugyanis nem győzte hangsúlyozni, hogy az edzői sikereket ne neki, hanem az asztalitenisz szakosztályunknál dolgozó szakmai team-nek tulajdonítsuk. Lipovits Gyula hetven évesen is csak csapatban tud gondolkozni. Ezért szereti őt mindenki.

Pedig az elmúlt évtizedekben olyan játékosok fordultak meg a keze alatt, mint Németh János, Monostori Péter, Vitsek Iván, Lindner Ádám, Bátorfi Zoltán, Varga Zoltán, Németh Károly, Marsi Márton, Fazekas Péter, Pagonyi Róbert, Jakab János, Zwickl Dániel vagy Molnár Krisztián, hogy csak a legjobbakat említsük. És, milyen szerencsénk van, hogy ezek a pingpongosok mind a klubunknál dolgozhattak együtt Lipoval. Mert, hogy a mai napon hetvenedik születésnapját ünneplő szakember 1978 óta egyesületünk alkalmazottja. Eleinte még csak másodállásban nevelgette a tehetségeket, majd 85-től a Szőnyi út lett a fő munkahelye.

Lipovits Gyula 15 évesen kezdett el pingpongozni. Játszott a BEAC, majd a VM Közért csapatában. Ez utóbbi együttes színeiben „ádáz” ellenfele volt a nagy BVSC-nek, amely mögött sokszor végzett a második helyen a bajnokságban. A VM Közérttel kétszer volt ezüstérmes a Vásárvárosok Kupájában is, legnagyobb „egyéni” sikerét pedig szintén klubunknak köszönheti, hisz egy alkalommal a BVSC-s Börzsei Jánossal párban nyerte meg az országos bajnokságot. A legjobb helyezése a magyar ranglistán a 14. volt, de mindezt egy olyan időszakban érte el, amikor Jónyer, Klampár és Gergely nemcsak a magyar mezőnyt, hanem az egész világot uralta.

Lipo ma főleg az újoncokkal, a serdülőkkel és az ifikkel dolgozik. De, mindig kihangsúlyozza, hogy mindezt a már említett szakmai team részeként teszi. Ám, tény, hogy András Csaba és Both Olivér személyében éppen ebben a korosztályban bontogatja szárnyait két olyan tehetség, akik már a régi időket idézik. Apropó, régi idők, Lipovits Gyula nagyon szeret nosztalgiázni, így, ha a jövőt, a hogyan tovább-ot kérdezzük tőle, azonnal a bajnoki címet és a Bajnokok Ligája-szereplést emlegeti. Mint mondta, ezekre a sikerekre hetvenévesen is nagyon tud még áhítozni. Mi pedig azt kívánjuk neki, hogy ez a vágya minél hamarabb teljesüljön. Hetvenedik születésnapodon Isten éltessen, Lipo!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz