Menü

Karácsonyi éremeső

2018. December 23
465
Karácsonyi éremeső

A vívóknak hagyományosan a felnőtt országos bajnoksággal kezdődött a karácsony, idén ráadásul az ob advent utolsó hétvégéjére esett.
Klubunk versenyzői év végi teljesítményükkel feltették az i-re a pontot, mert mind az egyéni, mint pedig a csapatversenyben kiváló eredményeket produkáltak. A legjobban ismét Pusztai Liza vívott, aki egyéniben és csapatban is országos bajnoki címet szerzett. Ráadásul úgy, hogy mindkétszer sikerült legyőznie legnagyobb riválisát, a felnőtt világranglistát vezető Márton Annát. Az egyéni döntőben versenyzőnk 15-13-ra nyert, amely asszó fegyvernemek fináléi közül a legjobb csörte volt. Liza mellett Bérczy Dorottya is kiválóan vívott, aki az egyéni versenyben bronzérmes lett. Liza és Dorka Pótz-Nagy Fannival és Szűcs Lucával kiegészülve a csapatversenyben is ellenállhatatlanul vívott, és a nagy rivális Honvéd legyőzésével ebben a számban is aranyérmet szerzett.

Ugyancsak kiemelkedő teljesítményt nyújtott másik élversenyzőnk, a párbajtőröző Andrásfi Tibor is, aki a 177 fős monstre mezőnyben egészen az elődöntőig menetelt, és végül bronzérmes helyen fejezte a be versenyt. Majd másnap Bánsági Barnabással, Kiss Gergővel illetve a nemrég leigazolt finn válogatott Niko Vuorinen-nel a csapatversenyben is döntőt vívhatott. Az aranyérem is közel volt, a rendkívül kiélezett finálét végül két találattal (37-35-re) a Honvéd rutinos vívói nyerték.

Női párbajtőrben versenyzőink közül Szabó Laura jutott a legtovább, aki a hatodik helyen fejezte be a versenyt. A Borsody Emma, Révész Julianna, Szabó Laura és Turcsák Bianka összeállítású csapat azonban másnap bravúros teljesítményt nyújtva a döntőbe verekedte magát, és végül a Tata mögött ezüstérmet szerzett.

Az országos bajnokság lassan hagyományosan integrált verseny, azaz a kerekesszékes vívók versenyét is együtt rendezték az épekével. Nekünk pedig ez a verseny is ünnepet jelentett, hisz egyetlen kerekesszékes vívónk, Veres Amarilla női párbajtőrben arany-, női kardban pedig ezüstérmet szerzett.

Ezzel klubunk versenyzői számára véget ért az idei esztendő. Kívánunk tehát a BVSC-család minden tagjának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Nagyon Boldog Új Esztendőt!

Fotó: MVSZ


Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz