Menü

Karatés érmek Pozsonyból

2020. Február 24
1080
Karatés érmek Pozsonyból

A hétvégén Pozsonyban rendezték a karatésok számára a Szlovákia Grand Prix-t, ahonnan több sportolónk is éremmel tért haza. Többek között Nagy Bernadett a kadetek között lett aranyérmes, míg György Dániel a felnőtteknél zárt másodikként.

Népes mezőny gyűlt össze a 40. Szlovákia Grand Prix-n, ahol 31 ország 1598 sportolója lépett tatamira a hétvégén. A BVSC-t is népes különítmény képviselte, hiszen 40-en versenyeztek egyesületünktől, ráadásul szép eredményeket is értek el. A felnőttek között a -84 kg-os súlycsoportban két sportolónk is dobogóra állhatott. Kapdebo Botond harmadik, míg György Dániel második lett. Dani sérülése miatt sajnos nem tudott kiállni a döntőre, reméljük, minél hamarabb újra a tatamin láthatjuk majd.

Az U21-es korosztályban Jovicic Jázmin (+68 kg) szerzett egy szépen csillogó bronzérmet. Ugyanitt Kapdebo Botond (-84 kg) – aki a fiatalabbak között is szerepelt – és Boodhoo Noémi (+68 kg) ötödik lett, míg Szalai Zsuszanna (-61 kg) és Béres Botond (-67 kg) hetedikként zárt. Utóbbi sportoló a junior mezőnyben az ötödik pozícióban fejezte be a versenyt.

A legjobb eredményt Nagy Bernadett érte el, aki a kadetek +54 kg-os súlycsoportjában egészen az aranyéremig menetelt. Ugyanebben a korosztályban Hab Gábor (-57 kg) zárt ötödikként.

A legfiatalabbak további dobogós helyezéseknek is örülhettek. Gyurics Lilien (U10, +37 kg) ezüst-, valamint Szikaszai Fidel Bence (U12, +40 kg) és Szinák Csaba Zalán (U14, -45 kg) bronzérmet gyűjtött be a szlovákiai versenyen. Bagotai Viola (U14, -50 kg) és Nemes Maja (U14, -40 kg) pedig ötödikként zárta a viadalt.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz