Menü

Két aranyérem a Magyar Kupáról

2019. Október 22
479
Két aranyérem a Magyar Kupáról

Utánpótlás kardozóink kadet és junior korosztályban is aranyérmet szereztek a Magyar Kupa második állomásán. Előbbiben Ondrik Konrád BVSC-s klubtársát, Tóth Patrikot legyőzve nyert, míg utóbbiban Szűcs Luca diadalmaskodott.

Fiataljaink már a Magyar Kupa első fordulójában is jól teljesítettek – ami egyben válogató is a szezon versenyeire –, akkor Ondrik Konrád és Szűcs Luca is bronzérmet nyert a juniorok között, Ondrik ráadásul a kadet mezőnyben nem talált legyőzőre, míg Tóth Patrik ugyanott szintén bronznak örülhetett.

Ehhez képest még jobban szerepeltek sportolóink a második fordulóban. Szűcs a juniorok között ezúttal a döntőig menetelt, ahol nem tudta őt megállítani Koós Gréta. BVSC-s kardozónk 15:8-ra nyert, így megszerezte az aranyérmet. A legutóbbi fordulóban első helyezett Pótz-Nagy Fanni számára ezúttal a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Eredményeiknek köszönhetően mindkét vívónak van esélye, hogy ott legyen a november elején Szocsiban rendezendő junior Világkupán.

 

 

A kadet lányoknál Brassai Dorottya szerepelt a legjobban sportolóink közül, ő a 7. lett, míg a junior csapat a 4. helyen zárt.

A fiúknál Ondrik megismételte legutóbbi teljesítményét a kadet verseny során. Ezúttal a fináléban Tóthot győzte le 15:6-ra, így kettős BVSC-s siker született. Ráadásul a nyolc között szerepelt még Avarkeszi Dániel (6. hely) és Petrucz Mirkó (8. hely) is. Ondrik a juniorok között is érdekelt volt, ahol ezúttal a 10. helyen zárt. Jó eséllyel ő is készülhet az oroszországi junior VK-ra.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz