Menü

Két lányunk a riói csapatban

2016. Július 20
935
Két lányunk a riói csapatban

Benedek Tiborral ellentétben a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila ameddig csak lehetett, húzta a riói csapat kijelölését.

Tette ezt azért, mert nem titkoltan nem tudott dönteni, hogy a 18 fős keretből melyik öt játékost hagyja ki. Az olimpiára ugyanis csak 13 fős kereteket lehet nevezni. Bíró Attila 18 játékossal vágott neki a háromhetes amerikai túrának, melyen az Európa-bajnok magyar csapat többször is megmérkőzött a házigazda válogatottjával. A szakember a döntését végül a hazai rendezésű BENU-kupa utánra halasztotta, melyen a magyar csapat Spanyolország, Ausztrália és Olaszország mögött az utolsó, negyedik helyen végzett. Bíró Attila ezt követően mondta ki a végső verdiktet, a riói olimpián a belgrádi Európa-bajnokságon aranyérmes 13 fős keret képviseli majd a magyar színeket. Ez pedig azt jelenti, hogy újabb két olimpikonnal gazdagodott az egyesületünk. A keret egyik tagja ugyanis a világ- és Európa-bajnoki címmel is rendelkező Takács Orsolya, aki négy éve Londonban is tagja volt már a negyedik helyen végzett csapatnak. Orsinak a riói olimpia immár a harmadik ötkarikás fellépése lesz. A másik kerettagunk Illés Anna viszont Rióban fog majd debütálni.

Az olimpiai női vízilabdakeret: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Gangl Edina, Garda Krisztina, Illés Anna, Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya és Tóth Ildikó.
A keretben több ismerős név is akad: négy éve Londonban még Tóth Ildikó, Csabai Dóra és Kisteleki Hanna képviselték a színeinket.

 

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz