Menü

Két szakosztályunk is a legjobbak között

2016. Április 22
514
Két szakosztályunk is a legjobbak között

Egyre nagyobb presztízse van a Magyar Olimpiai Akadémia, az utanpotlassport.hu és Decathlon közös programjának, „A hónap műhelye” választásnak, amit bizonyít, hogy az egyesületek, szakosztályok egyre büszkébben hirdetik, ha bekerülnek a jelöltek közé. Nos, ez alapján mi most duplán is büszkék lehetünk, hisz ezúttal két szakosztályunk is ott van a legjobbak között. A versenyzők eredményeit figyelembe véve a hagyományos „A hónap műhelye” versenyben – már nem először – a vívóink is a jelöltek között vannak. Köszönhetően annak, hogy kiválóan szerepeltek márciusban az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságon. A szakosztályunk versenyzői közül többen aranyéremmel tértek haza a szerbiai városból, köztük Pusztai Liza kettővel is, hiszen a kadet kardozók egyéni viadalában nem talált legyőzőre, és csapatban szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Klubtársa, Bérczy Dorottya ugyancsak tagja volt az aranyérmes leány kardcsapatnak, ráadásul egyéniben ezüstérmet nyert. A negyedik helyen végzett leány junior kardcsapatot három BVSC-s képviselte: Pusztai Liza mellett Kelecsényi Léna és Kelecsényi Mirabella is pástra lépett. Utóbbi egyéniben a tizenhatig jutott. A párbajtőröző Andrásfi Tibornak a kadetek között hasonlóképpen a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, csapatban azonban társaival együtt olyan ellenállhatatlanul vívott, hogy annak aranyérem lett a jutalma. Borsody Emma a leány kadet párbajtőrcsapattal szerzett értékes ötödik helyet. A vívóink ellenfelei: a Letizia Íjász Sportclub, az OSC Tollaslabda Szakosdztálya, a Statisztika Pingpong SC és a Szigetvári Birkózó SE.

A MOB, az utanpotlassport.hu és a Decathlon nemrég külön kategóriát hozott létre a csapatsportágak számára. Jól tették, mert így klubunk vízilabda-szakosztálya is jelölt lehetett. Fiatal vízilabdázóink ugyanis január utolsó hetében, néhány nap leforgása alatt két trófeát is elhódítottak, és még egy bronzérem is került a tarsolyukba. Az ifjúsági Lemhényi-kupa négyes fináléjának elődöntőjében magabiztosan győzték le a jó erőkből álló Vasast, majd a trófeáért, hatalmas csatában, ötméteresekkel múlták felül az UVSE-t. A serdülők részére kiírt Vízvári-kupán a BVSC az elődöntőben nyert az UVSE ellen, az aranyért folytatott harcban pedig a bajnokságban magabiztosan vezető KSI-vel szemben diadalmaskodott a „vasutas” együttes. A zuglóiak az U21-es Komjádi-kupa elődöntőjében alulmaradtak a későbbi győztes FTC ellen, a bronzmérkőzésen azonban legyőzték a Honvédot. A BVSC első negyedévi remeklését igazolja, hogy ifjú pólósai a korosztályos bajnokságokban is harcban állnak a bajnoki címért: az alapszakasz felénél az ifjúságiak és a serdülők mezőnyében is négyes döntőt érő pozícióban vannak, míg a gyermekbajnokságot vezetik. Vízilabdázóink ellenfelei: az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, a MAC Budapest, a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Soproni Darazsak Kosárlabda Akadémia.

Eljött tehát az idő, hogy mozgósítsuk a BVSC-szurkolókat! Kérünk minden kék-sárga érzelmű edzőt, sportolót, hozzátartozót vagy szimpatizánst, hogy szavazzon a két szakosztályunkra! A szavazatokat április 20-ig lehet leadni, a közönségszavazás 20 százalékban számít majd bele a kuratóriumi döntésbe. A hónap műhelye-díj győztese 500 ezer, a közönségszavazás nyertese 100 ezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványban részesül.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz