Menü

Kettőből két győzelem női labdarúgóinktól

2020. Szeptember 07
513
Kettőből két győzelem női labdarúgóinktól

Második mérkőzését is megnyerte az NB II Keleti csoportjában női labdarúgó együttesünk. Ezúttal a Nagymágocs vendégeként diadalmaskodtak Steer Ferenc tanítványai 3-0-ra.

Jó ránézni a tabellára, hiszen két mérkőzés után a női labdarúgó NB II Keleti csoportjában a BVSC-Zugló áll az élen! Igaz, ez az eredmény kicsit csalóka abból a szempontból, hogy a 13 csapatból öt együttes még nem játszott két meccset, ennek ellenére biztató szezonrajtot láthattunk a lányoktól a hosszú kihagyás után. Steer Ferenc vezetőedzőnk azért visszafogottan úgy kommentálta a bajnokság állásával kapcsolatos felvetésünket, hogy májusban szeretné ezt az eredményt látni.

Ami a hétvégi találkozónkat illeti, az együttes több mint 3 órás buszút után érkezett meg Nagymágocsra, ahol a második fordulóban pályára lépett. Sajnos több tényező is nehezítette a lányok dolgát. A hőség mellett ugyanis a nagyon rosszminőségű pályával is meg kellett küzdeniük, amire rá is ment a találkozó első 15-20 perce. A szünetben 0-0-s döntetlennel fordultak a csapatok.

A második játékrészben azonban mezőnyfölénybe került a BVSC, aminek már a 48. percben meglett az eredménye, amikor Balogh Nikolett révén megszereztük a vezetést (1-0). Alig húsz perccel később játékosunk megduplázta önmaga és csapata góljainak számát, így már 2-0-s volt a zuglói előny. A lányok kapufáig is eljutottak, végül a 3-0-s végeredményt Szűcs Alexandra állította be a 90. percben tizenegyesből.

„Lelkes ellenféllel találkoztunk, de a második félidőben érvényesült a mezőnyfölényünk és megérdemelten nyertünk 3-0-ra. Örülök a jó bajnoki kezdésnek, de vasárnap már a Szolnok látogat hozzánk. A találkozót 17 óra 30 perctől rendezzük a Tatai úton, ahova várunk mindenkit szurkolni, mert sokat jelent a lányoknak a biztatás. Mi pedig igyekszünk ezt meghálálni és folytatni a megkezdett sorozatunkat” – tekintett előre vezetőedzőnk.

 

 

A hétvégéhez kötődik női szakágunk életében még egy történelmi pillanat. Ugyanis U14-es együttesünk bemutatkozott a bajnokságban, ahol csere nélkül is szoros meccset játszott az FC Hatvan vendégeként. Végül a félidei 0-0-s állás után 1-0-ra kapott ki újonc csapatunk, de ez biztató kezdés a lányoktól.

Hajrá BVSC!

 

Női NB II Keleti csoport, 2. forduló

Nagymágocs NSE–BVSC-Zugló 0-3 (0-0)

Gólszerzők: Balogh (48., 66.), Szűcs (90. – 11-esből)

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz