Menü

Kimaxolt év után cél az olimpiai kvóta – interjú Korpási Bálinttal

2020. December 15
298
Kimaxolt év után cél az olimpiai kvóta – interjú Korpási Bálinttal

Bár pályafutása alatt még nem volt hasonló, hogy 10 hónapot kihagyott volna Korpási Bálint, idén azonban ennyit kellett várnia két versenye között birkózónknak. Mindkettőn aranyérmet szerzett, ami önbizalmat adhat neki az olimpiai kvótaszerzéshez.

 

Világ- és Európa-bajnokságon már szereztél aranyérmet, most már világkupáról is van első helyezésed. Milyen helyet foglal el ez a siker a vitrinedben?

Az év folyamán ez volt a második versenyem és végül kimaxoltam ezt az esztendőt, mert Kubában sikerült megnyernem az ottani nemzetközi viadalt és most is győztem Belgrádban, az egyéni világkupán. Nyilván a kettőt nem lehet összehasonlítani, hiszen ez egy jóval komolyabb megmérettetés volt. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, mert végre tudtunk bizonyítani és sikerült felmérni, hogy milyen helyzetben vagyunk a nemzetközi mezőnyhöz képest.

 

Ahogy meneteltél az aranyérem felé, szoros meccseket vívtál, de az a nüansz mindig melletted döntött. Ez azt jelenti, hogy fejben mindig ott tudtál lenni?

Igen, azt kell, hogy mondjam, ezen a versenyen az döntött, hogy fejben és mentálisan nagyon koncentrált voltam. Illetve az állóképességem is nagyon rendben volt. Sajnos az akciók nem úgy jöttek, mint például a tavalyi világbajnokságon, de ez annak tudható be, hogy 10 hónapja nem versenyeztem, ami azért óriási kihagyás. A pályafutásom alatt szerencsés voltam, mert nem volt semmi komoly sérülésem, ezért nem is volt korábban ilyen hosszú kényszerpihenőm.

 

Gondolom most jön egy kis pihenés, de az ünnepek után már megkezditek a felkészülést a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyekre. Mennyire jár már a fejedben az a kihívás?

Valóban, most kaptunk két hét pihenőt. Ez alatt lesz egy kis időm átgondolni, helyre rakni a dolgokat. Nyilván nekem az hiányzik a tarsolyomból, hogy egy olimpián birkózhassak. Ennek az évnek is úgy vágtam neki, hogy ez a célom és ezért raktam rá még plusz egy évet. Bízom benne, hogy lesz lehetőségem bizonyítani a kvalifikációs versenyen és mindent megpróbálok megtenni azért, hogy sikerüljön megszerezni a kvótát.

 

Ott majd egy súlycsoporttal lentebb indulsz majd, de azért ad plusz löketet ez a világkupasiker?

Igen, ez a verseny erre jó volt, hogy plusz önbizalmat tud adni, hogy a jövő évnek még teljes erőbedobással neki tudjak feszülni. Bízom benne, hogy ez sikerülni is fog.

 

Sok sikert kívánunk ehhez sportolónknak!

 

Fotó: birkozoszov.hu

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz