Menü

Kitti a dobogó tetejére tekert

2016. Április 20
1268
Kitti a dobogó tetejére tekert

Az elmúlt hétvégén Szerbiában, Zomboron versenyeztek klubunk kerékpárosai. Méghozzá nem is akárhogyan, a nők között Borissza Johanna Kitti győzött, míg az ifjúságiak mezőnyében Molnár Gábor a 4. helyen végzett.

A 2016-os Szerbia Kupa részeként megrendezett nemzetközi országúti kerékpárversenyre április 17-én került sor. A városban kijelölt 2,7 kilométeres körpályán az egyes korcsoportok különböző számú kört teljesítettek. A kritériumversenyek esetében megszokotthoz képest hosszú, a mezőnyversenyeknél általánoshoz képest rövid pályán a futamok véghajrásak voltak. A klubunkat Borissza Johanna Kitti (női U23 / elit); Hajdú Máté Olivér (U19) és Molnár Gábor (U19) képviselte. A hölgyek az U17-es fiúkkal versenyeztek együtt, nekik a 2,7 km-es városi körpályán 15 kört, azaz 40,5 km-t kellett teljesíteniük. Borissza Johanna Kitti nagyon szépen versenyzett, a hajrákörben azonban a célegyenes előtti kanyarban pont előtte buktak, de szerencsére a padkán tudott kerülni, a bukást így sikerült elkerülnie.

Emiatt azonban nem tudott teljes elejével sprintelni, így a mezőnyhajrában az összetett 10. hely körül érkezett. A nők között azonban ez is elegendő volt a győzelemhez, így idén már másodszor állhatott a dobogó legfelső fokára. Az ifjúsági fiúk mezőnyét az U23-; az Elit-, illetve a master mezőnnyel egy futamban indították, így a korábban meghirdetett 54 kilométerrel szemben 81 km-t, azaz harminc kört kellett teljesíteniük. A verseny végig komoly tempó mellett zajlott, csapatunk két ifjúsági versenyzője közül ezúttal Molnár Gábor tudta jobban felvenni a ritmust. A verseny végét megelőző harmadik körig az élmezőnnyel haladt, ezután megúszva végül a 4. helyet szerezte meg az élbollyal érkező három ifi mögött. Hajdú Máté Olivér az üldözőbolyban rekedt, ott hajtott egészen addig, míg a csoportját ki nem szólították a versenyből. Az ifik korcsoportjából az elitek által diktált tempót nem sokan tudták felvenni, így mindössze négy U19-es versenyző tudta befejezni a futamot.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz