Menü

Korán kezdődött a karate iránti szeretet

2019. Október 20
1093
Korán kezdődött a karate iránti szeretet

Folytatódik karate szakosztályunk utánpótlás sportolóit bemutató sorozatunk. Szalai Zsuzsanna az U21-es, -61 kilogrammos súlycsoportban legutóbb Horvátországban is jól szerepelt. Vele beszélgettünk a kezdetekről és céljairól.

 

Hogy kezdődött számodra a karate iránti szeretet?

Már nagyon kiskorom óta szerettem volna kipróbálni a sportágat, mert apukám karatézott régebben. Bár ő utána abbahagyta, de azért bennünk volt húgommal, hogy mi is szívesen csinálnánk ezt. Aztán az iskolánkban pont volt egy edzés, amire elmentem és után én is ott ragadtam.

 

Akkor már hosszú ideje karatézol, mégis mi az, ami azóta is a sportág mellett tart?

Valóban, már tíz éve csinálom. Elsősorban a társaság és az edzők miatt szeretem nagyon. Természetesen jár áldozatokkal is, de maximálisan megéri én úgy gondolom. Ugyanis annyira sok pluszt ad lelkileg és fizikailag is, amelyek aztán a hétköznapokban is sokat segítenek.

 

Mik a céljaid jelenleg a sportágon belül?

Mindenképp szeretnék előbb vagy utóbb egy világbajnokságra, vagy Európa-bajnokságra kijutni. Az elmúlt két hétben volt két kvalifikációs verseny a budapesti Európa-bajnokságra és a következő időszakban is lesz még két ilyen megmérettetésünk.

 

Sok sikert kívánunk sportolónknak!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz