Menü

Korpási Bálint a világranglista élén

2017. Január 10
446
Korpási Bálint a világranglista élén

Több magyar birkózó is előkelő világranglistás helyen zárta a 2016-os esztendőt, de közülük is kiemelkedik a mi versenyzőnk, az idén Európa-bajnoki bronzérmes, majd világbajnoki címet nyerő Korpási Bálint, aki a kötöttfogásúak nemrég nyilvánosságra hozott világranglistáján a 71 kg-os súlycsoportban éllovasként búcsúzott az óesztendőtől.

Sokszor, sok helyen leírtuk már, hogy Maci (alias Korpási Bálint) jelenleg az egyik, hanem a legjobb formában levő magyar kötöttfogású birkózó. Ebben a kijelentésbe azonban némi csalódottság is vegyült, hisz a 71 kg nem szerepelt az olimpiai programban, így hiába a jó forma, versenyzőnk Rióban nem bizonyíthatta kivételes tehetségét. Számára tehát az Európa-bajnokság, majd az év végi nem olimpiai súlycsoportok budapesti világbajnoksága volt a fő verseny 2016-ban. Bálint pedig mindkét eseményen dobogós helyen végzett, a rangosabb vébét ráadásul meg is nyerte, amely eredmények révén a világranglistán is éllovasként zárt. A többi súlycsoportban is voltak jó magyar helyezések, mi azonban – érthető módon - a BVSC-s sikerekre vagyunk a legbüszkébbek. Így arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy a 98 kg-os Kiss Balázs ugyanezen a világranglistán 33 évesen is a tizenegyedik tudott lenni, illetve, hogy a klubunk színeiben elért eredményei alapján az azóta már más egyesületbe igazolt nehézsúlyú Lám Bálint is befért az első húszba (15. lett).

Korpási Bálint sikerét növeli, hogy utoljára 2014-ben vezette magyar birkózó a világranglistát. Akkor Lőrincz Tamás és Bácsi Péter büszkélkedhetett ezzel az eredménnyel, melyhez az kellett, hogy az előbbi abban az évben 71 kilóban Európa-bajnok, az utóbbi versenyző pedig 80 kilóban világ- és Európa-bajnok lett.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz