Menü

Közel volt a bravúr a címvédő ellen

2020. November 15
287
Közel volt a bravúr a címvédő ellen

Röviden azt is mondhatnánk, hogy az utolsó támadáson múlott a pontszerzés női vízilabdázóink számára az OB I 7. fordulójában az UVSE ellen. Azonban riválisunk végig vezetett a találkozón, így végül 11-10-re nyert a Szőnyi úton.

Szombat kora délután igazi vízilabdacsemege várt a szurkolókra, hiszen a bajnoki címvédő UVSE látogatott az eddig százszázalékos BVSC-hez. Sajnos a drukkerek ezúttal csak képernyőn keresztül nézhették az összecsapást az új korlátozások miatt, de jelenleg mindannyiunk egészsége a legfontosabb.

A vendégek repülőrajtot vettek a találkozó elején és alig három perc alatt már 3-0-ra vezettek. Mindegyik alkalommal fórból voltak eredményesek. Gémes Alexa aztán akcióból szépített, és ezt a különbséget sikerült megtartani egy gyors gólváltást követően. Keszthelyi-Nagy Rita ötméteresére Kele Nikolett tudott válaszolni, így 4-2-re vezetett az UVSE.

Sőt, a második nyolc perc remekül indult, hiszen Gémes is betalált büntetőből. Sajnos riválisunk többször is könnyen lefordult és ezt ki is használták az újpestiek, így már 6-3-ra mentek. A negyed hajrájában ismét Kele szépített, így ezúttal is mínusz kettőről várhattuk a szünetet.

 

 

A folytatásban többször is volt lehetőségünk a felzárkózásra, de nem sikerült áttörni az UVSE védelmét. A túl oldalon viszont az ellenfél világklasszisa, Keszthelyi újabb kettőt berámolt a kapunkba, így már 8-4 volt az állás. A mieink azonban innen is zárkóztak Leimeter Dóra és Alaksza Noémi révén.

Sajnos hét perccel a vége előtt azonban már öt volt a két együttes között (11-6) és azt is hihettük, hogy ez a hajó már elúszott. A lányok viszont nem így gondolkodtak a vízben. Bő négy perccel a dudaszó előtt Alaksza Dóra szép találatával megkezdte a BVSC a felzárkózást. Ami igazán jól sikerült! Gyöngyössy Anikó értékesítette az általa kiharcolt fórokat és Gémes is újra gólt lőtt, így már csak egy volt a hátrány és még volt 47 másodperc.

Az izgalmas hajrában aztán megkaptuk a lehetőséget az egyenlítésre is, ráadásul a mezőnyben elkövetett szabálytalanság miatt emberelőnyben támadhattunk még bő 20 másodpercet. Egy szép bejátszást követően azonban Peresztegi Nagy Kinga elcsente a labdát Gyöngyössy elől, így 11-10-re megnyerte a címvédő UVSE a találkozót. A csapat viszont büszke lehet a végsőkig tartó küzdésére!

„Többször ott lihegtünk a lilák nyakán, de mindig maradt egy-két gól előnyük. Mégis megvolt a hit, az akarat és a fizikum is ahhoz, amit a lányok a végjátékban produkáltak. Labdánk volt a döntetlenhez, ez a legjobb visszaigazolása a munkának és annak, hogy nem a levegőbe beszéltünk, amikor pontokban bíztunk ma. Ezért csak dicsérni tudom a csapatomat! Azt is jó volt látni, hogy nem hiába elemeztem annyit, nagyon sok minden köszönt vissza, vagy volt jobb, mint a korábbi egymás elleni meccseinken. De még kell egy kicsit több, mert így is mínusz egy a vége, és ez persze bosszantó, de erre a meccsre lehet építeni, és fogunk is!” – nyilatkozta Petrovics Mátyás szakosztályunk honlapjának.

A rangadók sora pedig folytatódik, hiszen szerdán az bajnokságban még egyedüli veretlen Dunaújvároshoz látogat az együttes.

Hajrá lányok! Hajrá BVSC!

 

Női vízilabda OB I, 7. forduló

BVSC-Zugló Diapolo–UVSE Hunguest Hotels 10-11 (2-4, 2-2, 2-3, 4-2)

BVSC-Zugló: Doroszlai – Fekete, Mészáros-Farkas, Alaksza D. 1, Takács, Farkas T., Mihály,  Leimeter 1, Koncz, Kele 2, Alaksza N. 1, Gémes 3, Gyöngyössy 2

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz