Menü

Közelebb kerülnének Tokióhoz vívóink

2020. Január 10
743
Közelebb kerülnének Tokióhoz vívóink

Andrásfi Tibor Németországban, míg Pusztai Liza Kanadában segítené hozzá a válogatottat a minél jobb helyezéshez az olimpiai kvalifikációs versenyen. Heidenheimben a párbajtőrözők számára világkupát, míg Montrealban a kardozóknak Grand Prix-t rendeznek.

Már csak kevesebb, mint 200 nap van hátra a tokiói olimpiáig, ami azt jelenti, hogy minden sportágban élesedik a harc a kvalifikációért. Nincs ez másként a vívóknál sem. A férfi párbajtőrözők már túl is vannak az egyéni küzdelmek első napján. Andrásfi Tibor négy győzelemmel és két vereséggel lépett tovább a csoportjából, a 332 fős gigamezőnyben. Ezt követően kétszer is 15:12-re nyert. Előbb egy cseh, majd egy orosz riválist legyőzve. A legjobb 64 közé jutásért viszont sajnos 15:9-re kikapott honfitársától, Koch Mátétól.

Férfi párbajtőrben viszont a szombat lesz a legfontosabb nap, hiszen akkor rendezik a csapatversenyeket. Az előzetes tervek szerint Andrásfi Tiborral, akit neveztek a csapatba. Mivel a legutóbbi, berni világkupán a 9. helyen zárt a válogatott, nagyon fontos lenne az olimpiai kvalifikáció szempontjából a minél jobb helyezés. Ehhez elsőként a cseheket kellene legyőzni, a nyolcaddöntőben pedig Kína vagy Hong Kong következik, a legjobb 8 között viszont valószínűleg az egyik favorit, Oroszország. Tehát nem lesz könnyű dolguk a fiúknak.

A kardozóknak Montrealban rendeznek Grand Prix versenyt, ami szintén fontos állomása az olimpiai kvalifikációnak. Itt Pusztai Liza egyéniben és csapatban is pástra lép. A lányoknak decemberben szerencsét hozott az észak-amerikai kontinens, hiszen Salt Lake Cityben ezüstérmet szereztek a világkupán.

Sok sikert kívánunk ezúttal is!

 

Fotó: Eva Pavía

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz