Menü

Legendáink az iskolapadban

2016. Április 12
433
Legendáink az iskolapadban

Dr. Kiss Gergelyt és Madaras Norbertet aligha kell bárkinek is bemutatni. A két fantasztikus vízilabdázó nevét nemcsak pólós berkekben ismerik. S bár mindkét legenda aktív sportpályafutásának vége felé jár, ők még a fiatalok körében is nagyon népszerűek. Geri és Norbert április 11-én a zuglói Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendége volt, ahol a pályafutásukról, a vízilabdáról, az olimpiák hangulatáról és a sportolás örömeiről, illetve a tanulás fontosságáról is meséltek a gyerekeknek.

Dr. Kiss Gergely a BVSC-Zugló saját nevelésű sportolója. A Szőnyi úti uszodában tanult meg úszni, itt lett belőle – hétévesen – vízilabdázó. 1986-ban már a felnőtt csapatban is bemutatkozott, melyben 1990-ig játszott. Sajnos, legjobb eredményeit, a három olimpiai bajnoki, az egy világ- és két Európa-bajnoki címet, a két világliga- és egy világkupa-győzelmet, illetve a hat magyar bajnoki címet már nem a klubunk színeiben nyerte, de mi ennek ellenére is nagyon büszkék vagyunk rá.

  • Hogy van-e kapcsolatom az anyaegyesülettel? – kérdezett vissza dr. Kiss Gergely. – Rendszeresen megfordulok az uszodában, mivel mindkét lányom a klub utánpótláscsapatában pólózik. Figyelemmel kísérem a fejlődést, mi még egészen más körülmények között pólóztunk. Bízom benne, hogy ez hamarosan a BVSC-Zugló eredményein is meg fog látszani. Ja, és szorítok sydney-i olimpiai bajnok csapattársamnak, Märcz Tominak is, hogy vezesse sikerekre a tehetséges fiatalokból álló férfi csapatot.


Madaras Ádám egri kötődésű, de fiatalon ő is megfordult a Szőnyi úton. 1999-2001 között két szezont húzott le a Gerendás György vezette BVSC-ben, mely csapattal két ezüstérmet szerzett. Sajnos, az egyik évben a Fradi, a másikban meg az akkoriban formálódó Honvéd volt a jobb.

  • Jó emlék maradt a BVSC-s korszak, és a magyar vízilabdának nagy szüksége van az ilyen műhelyekre, ahonnan annyi tehetség került már ki – mondta Norbi.


A két egykori BVSC-legenda egy kis jóslásba is bocsátkozott, szerintük nagyon szoros mérkőzéseket játszik majd a magyar válogatott a riói olimpián, ám, ha szűken is, de hozni fogják a meccseiket, és éremmel térnek majd haza.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz