Menü

Liza a világ tetején

2017. Április 03
385
Liza a világ tetején

Amit az ifjú kardvívónk, Pusztai Liza művelt a Plovdív-i kadet és junior vívóvilágbajnokságon, arra nincsenek szavak!

Klubunk versenyzője ugyanis olyan imponáló fölénnyel nyerte a kardvívást a kadet korosztályban, melyre eddig még nem igazán volt példa a sportág történetében. Pedig Liza „szokásához híven” megint ránk ijesztett azzal, hogy a csoportkörben két vereséget is begyűjtött. De őt nem érdekelte, hogy emiatt nehezebb ágra került, hanem a direkt kieséses főtáblán, aki csak szembe jött vele, azt nemes egyszerűséggel lesöpörte a pástról.

Először egy hongkongi hölgyet páholt el 15-1-re, majd egy németet 15-9-re, aztán egy olaszt 15-8-ra, majd egy koreait „csak” 15-11-re, hogy aztán a négyes döntőben már biztos érmesként se hagyjon alább a lendülete. Ezt előbb egy amerikai, majd egy orosz vívó bánta, akiket a mi Lizánk 15-3-ra és 15-7-re gázolt el. Ez a két utóbbi eredmény még egyszer hangsúlyozva egy világbajnoki elődöntőben és a döntőben született! Liza ezzel a győzelemmel nemcsak a saját éremkollekcióját gazdagította, hanem nemes bosszút állt klubtársa, nagy Valentina legyőzőjén is. A döntőbeli orosz ellenfele ugyanis a fináléig két magyart, köztük a mi Valentinánkat is megverte. Másrészt edzője, Bódy István pályafutását is megkoronázta, hisz a Mester harminc éve vezette világbajnoki címre Boros Györgyöt, Liza tehát az irányításával éppen a jubileumi évben ért fel a csúcsra. És hol van még a vége!

Kétszeres Európa- és immár egyszeres világbajnok versenyzőnk ugyanis még három számban érdekelt lesz a Plovidív-i világbajnokságon.

Fotó: MVSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz