Menü

Liza belevágott

2016. November 21
358
Liza belevágott

Pusztai Liza már nem először okoz szenzációt a magyar és a nemzetközi vívóéletben.

Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa márciusban nagy fölénnyel nyerte a kadet Európa-bajnokságot a két évvel idősebb kortársaival szemben. Októberben a Plovdiv-i junior világkupán, a nála négy évvel idősebbek között lett meglepetésre második, majd néhány hete egy hazai felnőtt válogatót nyert meg.

Az elmúlt hétvégén újabb nagy feladat várt rá: ezúttal életében először egy felnőtt világkupaversenyen indulhatott. Az Orleans-i versenyen való részvétel célja a tapasztalatszerzés volt, ám Liza ezt nem így gondolta, és keményen belevágott a felnőtt karrierjébe. Már a legjobb 64 közé jutásért óriási bravúrt végrehajtva egy amerikai kardozót győzött le. Ezt követően a felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes, junior világbajnok és immár egyszeres olimpikon magyar Márton Annát verte 15-14-re, ezzel pedig már a legjobb 32 közé jutott. De itt sem volt megállás, Liza ugyanis az olasz Battistont is legyőzte 15-14-re. A nyolc közé jutáshoz is nagyon közel állt, ám ezúttal a japán Aoki volt a higgadtabb (és a szerencsésebb), így a 15-14-re megnyert asszóval ő jutott a nyolc közé. A japán végül második lett a versenyen, míg a 149 indulós világkupán a 15 esztendős Pusztai Liza a 16. helyen végzett.

Versenyzőnk másnap a csapatversenyben is pástra lépett. Márton Anna, László Luca, Pusztai Liza és Záhonyi Petra összeállítású csapat átlagéletkora még a 20 évet se érte el, ennek ellenére a kvartett igen érett vívást mutatott be. Először a rutinos lengyeleket verték 45-31-re, majd a negyeddöntőben az olimpiai- és világbajnok oroszok következtek, akiket 45-41-re vertek Lizáék. Versenyzőnk például a kétszeres olimpiai bajnok Egorjant is legyőzte. Sajnos, ezt követően egy percet sem pihenhettek a lányok, akik így nem is bírták az olaszok tempóját, így a fináléba már nem jutottak be. Minket ezután nem az olasz – ukrán döntő, hanem a francia – magyar bronzmeccs érdekelt. A rendkívül éles csatát mi bírtuk jobban, a vége 45-43 ide, és ezzel három év után ismét felállhattunk a

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz