Menü

Liza és a BVSC

2016. November 25
528
Liza és a BVSC

Klubunk vezetése folytatva az idén megkezdett hagyományokat újabb sportolóval kötött „profi”szerződést.

Ezúttal egy 15 esztendős vívóhölggyel, Pusztai Lizával és az édesanyjával állapodtak meg abban, hogy Liza a tokiói olimpiáig biztosan klubunk versenyzője marad.

- Ezeknek a szerződéseknek jelképes üzenete is van – mondta Szentpáli Gábor ügyvezető elnök -, egyesületünk ezzel kívánja az adott sportoló tudtára adni, hogy elégedett a munkájával, és hosszú távon számol vele. A szerződéssel ugyanakkor biztosítani kívánjuk, hogy az adott sportoló csak a munkára, az edzésekre és a versenyekre összpontosítson. Liza esetében a tokiói olimpiáig köteleztük el magunkat, ám úgy vélem, ennél hosszabb távon is gondolkodhatunk az együttműködésben.

- Öt éve vívok már a Szőnyi úti vívóteremben, ahol nagyon jól érzem magamat – tette hozzá újdonsült profi versenyzőnk. – Nagyon jó a társaság, jók a körülmények és a mestereimtől, Bódy Istvántól és Bódy Benjamintól is minden segítséget megkapok. Örülök, hogy a klub vezetése is fontosnak érzi ezt a kapcsolatot, én pedig a jövőben is próbálok majd az elvárásoknak megfelelni.

Pusztai Liza azt követően lett klubunk profi sportolója, hogy élete első felnőtt világkupa-versenyén, a franciaországi Orléans-ban 15 évesen az egyéni versenyben világ- és olimpiai érmesek sorát legyőzve a legjobb 16 közé jutott, ahol mindössze egy tussal kapott ki a nyolcas döntőbe jutásért vívott asszóban. Liza másnap a csapatversenyben is brillírozott, és nagy szerepet vállalt abból, hogy a magyar női kardcsapat három év után újból a dobogóra (a harmadik fokra) állhatott.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz