Menü

Liza felnőtt a feladathoz

2017. Január 30
334
Liza felnőtt a feladathoz

Lassan hozzászokunk, hogy klubunk egyik legnagyobb reménysége, a kardvívó Pusztai Liza minden hétvégén elkápráztat bennünket.

A mindössze 16 esztendős sportoló ma már a felnőtt női kardválogatottnak is meghatározó tagja, így nem csak saját korosztályában, hanem a felnőtt mezőnyben is rendre megmutathatja kivételes tehetségét.

Liza az elmúlt hétvégén a világ egyik, hanem a legrangosabb női kardvívó-versenyén, a New York-i Világkupán szerepelt. Az egyéni verseny nem úgy sikerült a számára, ahogy azt ő, és az edzői, Bódy István és Bódy Benjamin is várták volna. Liza ugyanis a 64-es főtáblán az első asszójában szoros csatában, 15-13-as vereséget szenvedett az olasz Navarriától. Versenyzőnk azonban a másnapi csapatversenyen ismét brillírozott. A Márton Anna, Pusztai Liza, László Luca és Záhonyi Petra összeállítású csapat ugyanis a nyolcaddöntőben Lengyelországot verte, majd a négy közé jutásért 45-19-re lemosta a világ egyik legerősebb csapatának tartott ukrán válogatottat. Sajnos, ezt követően az újabb bravúr már nem jött össze, és a franciáktól, majd a bronzmeccsen az oroszoktól elszenvedett vereséget követően a negyedik helyen végzett a magyar csapat. A fiatal gárda azonban az elmúlt két világkupán elért harmadik és negyedik helyével – már nem is észrevétlenül - a világ legjobb gárdái közé küzdötte magát.

Fotó: MVSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz