Menü

Liza villámrajtot vett

2016. Október 03
393
Liza villámrajtot vett

Klubunk kardvívó tehetsége, a mindössze 15 esztendős Pusztai Liza ugyanott kezdte a 2016-17-es szezont, ahol az előzőt abbahagyta.

Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa a szezonnyitó Plovdiv-i junior Világkupán remek vívással egészen a döntőig menetelt. Az aranyért vívott asszóban azonban vereséget szenvedett a négyszeres olimpiai- és tízszeres világbajnok orosz kardvívó, Sztanyiszlav Pozdnyakov lányától.

A Plovdiv-ban megrendezett junior Világkupán 140 ifjú kardozó lépett pástra. A magyar színeket is népes csapat – köztük több BVSC-s – kardozó hölgy képviselte. Közülük a legjobban Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa, Pusztai Liza szerepelt, aki hibátlan csoportkört követően a főtáblán egészen a döntőig menetelt. Lizának ezúttal „csak” két magyar vetélytársát kellett legyőznie a direkt kieséses szakaszban, ám ő ezt a próbát is kiállta. A döntőben azonban már nem bírt a négyszeres olimpiai- és tízszeres világbajnok orosz kardvívó, a nemrégiben európai vívóelnöknek is megválasztott Sztanyiszlav Pozdnyakov lányával, Pozdnyakovával, így végül, fantasztikus eredménnyel a dobogó második fokára állhatott fel.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz