Menü

Lizáék elindultak

2018. Október 03
417
Lizáék elindultak

Kedd délután előbb busszal a budapesti Syma-csarnoktól, majd repülővel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről elindult a magyar ifjúsági csapat a Buenos Aires-i III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra. A magyar delegáció 79 sportolót számlál. Köztük van Pusztai Liza, klubunk felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, többszörös kadet világ- és Európa-bajnoka, illetve szintén többszörös junior világ- és Európa-bajnoki érmes kardvívója. Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa az Ifjúsági Olimpiára is éremesélyesként utazott ki. A magyar csapatot a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Vékássy Bálint főtitkár búcsúztatta a helyszínen.

A III. Ifjúsági Olimpia megnyitója október 6-án, szombaton este 20 órakor (magyar idő szerint vasárnap hajnali 1 órakor) lesz. Puszati Liza október 9-én 9.00-kor (magyar idő szerint 14.00-kor) lép majd pástra. A záróünnepséget az utolsó versenynapon, október 18-án rendezik majd.

A fiatalok 32 sportágban, 286 versenyszámban összesen 1250 érméért fognak megküzdeni. Az ifjúsági olimpián - melyen több mint 4000 sportoló vesz részt - a magyarok 20 sportágban állnak rajthoz. 

Fotó: MOB

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz