Magabiztos győzelem az idénynyitón

Magabiztos győzelem az idénynyitón

Véget ért a hosszú nyári szünet a női vízilabdázók számára. Természetesen a munkát már korábban elkezdték a lányok, de a bajnokság a hétvégén rajtolt. Petrovics Mátyás tanítványai végül magabiztos, 18-9-es győzelmet arattak a Szeged ellen hazai medencében.

Ünnepel kezdődött a női vízilabda OB I csapatunk számára, ugyanis Zsoldos Ágnes szakosztályigazgatónk köszöntötte a nyáron, az universiade-válogtottal aranyérmes Farkas Tamarát.

Szerencsére a vízben is folytatódtak az örömteli pillanatok. Nem kellett sokat várni az első gólra, hiszen Alaksza Dóra az 1. perc végén emberelőnyből meg is szerezte a vezetést a BVSC-nek. A Szeged viszont Mchunu duplájával fordított. Bár Farkas Kata fórból válaszolt, a vendégek játékosa egy látványos, a jobb felsőbe eleresztett lövéssel saját maga és csapata harmadik találatát is megszerezte. Leimeter Dóra megszerezte együttesünk első akciógólját, de a negyed végén ismét a Szeged örülhetett (3-4).

A második nyolc perc eleje gyors gólváltásokat hozott, végül Gyöngyössy Anikó is betalált egy szép játékot követően, majd Leimeter ötméteresével már nálunk volt az előny (6-5). Ezt követően beindult a hazai gólgyár. Nyári szerzeményünk, Mihály Kinga szintén büntetőből, majd Utassy Kata és Farkas Tamara is betalált. Végül Mihály zárta le a negyedet, így a 6-0-ás szériának köszönhetően a félidőben 10-5 volt az eredmény Petrovics Mátyás tanítványainak.

A harmadik negyed elején Mchunu zárkóztatta a Szegedet, de ezt követően Kele Nikolett is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Farkas Tamara duplázott. Hátul jól zárt a védelem, Doroszlai Vanda pedig ötméterest hárított. A negyed hajrájában Gyöngyössy is eredményes volt egy szépen megjátszott fór végén, így már 14-7 volt a hazai előny.

 

 

A zárófelvonás komolyabb izgalmakat már nem hozott, ráadásul csapatunk tovább növelte előnyét és a múlt heti felkészülési tornához hasonlóan magabiztosan nyerte meg a találkozót, ezúttal 18-9-re. Nagy öröm számunkra, hogy ezt a szép eredményt úgy sikerült is elérni, hogy hárman is életük első felnőtt OB I-es mérkőzésüket játszották (Alaksza Noémi, Gasparics Kata, Hajdu Zsófia).

„Az elején nagyon lassan kezdtünk, de szerencsére a Szeged nem tudott több góllal ellépni. A második negyedtől el kezdtünk abban tempóban játszani, ami nekünk jó. Ennek köszönhetően fordult meg a mérkőzés és nyilván, ha sok góllal vezetünk, akkor még bátrabban lehet rotálni. Nekünk pedig pont az a célunk, hogy mind a tizenkét mezőnyjátékosunk bármikor bevethető legyen. Ugyanis olyan tempót igyekszünk játszani, amivel más csapatok fölé tudunk kerekedni. Örülök, hogy a rutinos és rutintalanabb játékosok is tudták, hogy mi a dolguk és tették azt jól, főleg a meccs második felében” – értékelt honlapunknak vezetőedzőnk.

Szép volt lányok! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay