Menü

Magasra tették a lécet – interjú Péter Krisztinával

2020. Január 02
1265
Magasra tették a lécet – interjú Péter Krisztinával

Női röplabdázóink remek őszt zártak, hiszen tulajdonképpen minden korosztályban a bajnokságok élmezőnyéhez tartoznak. Péter Krisztina szakosztályvezetőnkkel értékeltük az első félévet, valamint azt is elárulta, mit vár a szezon második felében.

 

Első NB II-es szezonjában remekül szerepel felnőtt együttesünk, hiszen tíz forduló után a második helyen áll a csapat a tabellán. Ráadásul mivel az alapszakasz végén az U21-es gárdák nem juthatnak tovább, így a mieink tulajdonképpen az első pozícióból várhatják a folytatást. Hogy értékeled a bajnokság eddigi mérkőzéseit?

Újoncként, tanulóévként tekintünk erre a szezonra, ennek ellenére szépen hoztuk az eredményeket. Teljesen elégedettek vagyunk az eddigikekkel. Csupán két vereségünk volt. Az egyiken 3-2-re kaptunk ki Nyíregyházán, a másikon hazai pályán 3-1-re a Gödöllőtől. De például utóbbin a Gödöllő U21-es csapata helyett az NB I-es együttes jött el, úgyhogy az azért más szint volt. A nagy rivális Kispestet viszont szettveszteség nélkül tudtuk legyőzni. Februárban ér véget az alapszakasz, és reálisan nézve ott lehetünk majd a rájátszásban. A lányoknak sok pihenőjük nincs, hiszen január 4-én már játszunk, úgyhogy a két ünnep között is volt edzésük.

 

Az NB II-es csapat nagy része U19 első osztályt is játszik, tehát nekik dupla fronton is helyt kell állniuk. A korosztályos bajnokságban hogy állnak a lányok?

Ők automatikusan bejutottak már az elődöntőbe. Huszonnégy első osztályú csapatot sorsolt csoportokba a szövetség, amelyet az első helyen sikerült megnyernünk, így bár le kell játszani a középszakaszt is, de már ott vagyunk a 12 csapatos elődöntőben. Innen majd a három csoport első két együttese jut be a hatos döntőbe. Ez egy jó erős bajnokság, ahol célunk a finálé, de nagy bravúr lenne, ha ez összejönne.

 

 

Az U19-es korosztályban még egy csapatunk szerepelt, ők a II. osztályban indultak. Nekik hogy sikerült az ősz?

Számukra kicsit más volt a lebonyolítás, ugyanis három tornájuk volt az alapszakaszban. Innen a második helyen jutottak tovább, ami szép eredmény tőlük. Rájuk a folytatásban a középszakasz vár majd. Ráadásul ők is két fronton harcolnak, ugyanis elindítottuk őket a Budapest I. osztályban is, ami jó tapasztalatszerzés, hiszen több korábbi Extraliga játékos és válogatott is szerepel az ellenfeleknél.

 

Ha tovább haladunk utánpótlás együtteseinkkel, akkor az U17-esek következnek.

Itt is remekül szerepeltünk, mert csoportelsőként nyertük meg az I. osztályban az alapszakaszt. Így ők is automatikusan bekerültek a legjobb 12 közé, de a középszakaszt nekik is le kell játszaniuk. Már voltunk is egy tornán, ahol a Békéscsabával és az UTE-val is játszottunk. Ott másodikként várjuk a folytatást, de még lesz visszavágó is hazai pályán.

 

 

Az U15-ös együttes viszont más rendszerű bajnokságban játszik. Náluk hogy alakult a lebonyolítás?

Összesen nyolc torna vár rájuk a bajnokság első felében. Itt mindenhol három meccset játszanak, ami alapján kialakul majd a legjobb 12 rangsora. Decemberben a Békéscsabát és a Nyíregyházát is megvertük és jelenleg a második helyen állunk. Még két forduló hátra van a zárásig, de a tavalyi eredmények alapján ott elvárhatóak a győzelmek. Az U15-ös korosztályhoz tartozik, hogy Báder Júlia és Botyánkszki Fanni is ott lehetett még karácsony előtt a szűkített, U14-es válogatott keretben. Az U15-ös B csapatunk pedig újoncként a III. osztályban indult. Eddig ők nagyon kiemelkednek, mert szettveszteség nélkül nyerték meg mérkőzéseiket. Reméljük, a tavaszi szezonban lesznek szorosabb meccseik is. Ez a két együttes a Budapest bajnokságban is érdekelt, előbbi a serdülő, míg utóbbi a gyerek bajnokságban.

 

Ha előre tekintünk kicsit, akkor összességében milyen tavaszt vársz csapatainktól?

Az NB II-ben kicsit nagyobb ellenállást vártam a mezőnytől, de ezt akár úgyis lefordíthatjuk, hogy mi vagyunk már arra felkészülve, hogy igenis ott a helyünk. Azért nagy meglepetés lenne, ha esetleg újoncként az NB I-ért játszhatnánk. Az utánpótlásból pedig az U15-ös és U17-es első osztályú csapatunkkal kapcsolatban is nagy reményeink vannak. Bízom benne, hogy ott lesznek a hatos döntőben.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz