Menü

Már a döntő a tét az universiadén

2019. Július 11
285
Már a döntő a tét az universiadén

Mindkét vízilabda-válogatottunk bejutott a legjobb négy közé a 30. nyári universiadén. A BVSC-s játékosokat is foglalkoztató csapatok közül a nők szorosabb, a férfiak pedig simább meccsen győztek a negyeddöntőben.

Ahogy korábban megírtuk a női universiade-válogatott csoportgyőztesként jutott be a nyolc közé, ahol az ausztrálok vártak rájuk a 30. nyári universiadén. Nem indult jól a találkozó a mieink szempontjából, riválisunk a félidőben már 3-1-re is vezetett. A harmadik negyed végére viszont sikerült utolérni Ausztráliát, így a záró felvonást 4-4-ről várhatták a csapatok. Ez a játékrész pedig már a magyar együttesé volt, amely 7-4-re nyert, ráadásul az utolsó gólt éppen játékosunk, Farkas Tamara lőtte. Így a mieink bejutottak az elődöntőbe.

„Nagyon elfáradtunk, de megérte ennyit gürizni, hiszen meglett az eredménye, aminek nagyon örülünk. Az elején nem kezdtünk jól, de aztán szerintem felülmúltuk és le tudtuk úszni őket” – nyilatkozta Kuna Szonja, klubunk játékosa a szövetség honlapjának.

 

A nők után a férfiak is sikerrel vették az akadályt a negyeddöntőben. Így a BVSC-ből beválogatott Szakonyi Dániel és Várnai Kristóf egyaránt örülhetett a végén. Várnai ráadásul négy góllal járult hozzá a japánok 18-3-as legyőzéséhez, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Ázsiai riválisunk 1-0-ra még vezetett, de utána már nem volt ellenszere a magyar csapat ellen, amely megérdemelten harcolta ki a négy közé jutást.

A nők pénteken Oroszországgal, a férfiak pedig szombaton az Egyesült Államokkal játszanak az elődöntőben.

Sok sikert kívánunk a csapatoknak és játékosainknak!

 

 

Fotó: Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Facebook

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz