Menü

Már az érem a tét

2017. Július 26
442
Már az érem a tét

A magyar – kanadai női mérkőzés után kissé izgulva vártuk a férfiak negyeddöntőjét, amelyben a csoportelsőként továbbjutó Magyarország a csoportmásodik oroszokat fogadta.

„Rossz előjelnek” bizonyult, hogy az oroszok a negyeddöntős részvételért azokat a spanyolokat verték, akiket mindenki a nyolc közé várt. A kedd esti mérkőzésen azonban a magyar forgatókönyv szerint alakult a meccs. Az első negyedet 5-0-ra, a félidőt 8-1-re nyerték Märcz Tamás fiai, akik egy 3-3-as pihenő negyedet követően az utolsó játékrészt is 3-1-re nyerték. Így végül kilencgólos (14-5) győzelmet arattak, és a vártnál sokkal könnyebben jutottak a legjobb négy közé. Egyetlen válogatott játékosunk, Török Béla, ezúttal nem lőtt gólt, de nagy szerepe volt abban, hogy az oroszok csak öt találatot szereztek. Béla 31 percen keresztül vívott közelharcot az orosz centerekkel, ezt követően azonban kipontozódott. Szerencsére akkorra már olyan nagy volt az előnyünk, hogy még ez is belefért.

A csapat tehát csütörtökön már az éremért játszik majd a Hajós Alfréd uszodában, ám, az ellenfél meglepetésre nem Montenegró, hanem az őket kiütő görög csapat lesz.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz