Menü

Második hely a pontversenyben

2016. November 07
400
Második hely a pontversenyben

A százhalombattai rövidpályás országos bajnokság utolsó napján is remekeltek az úszóink, és a négynapos versenyen elért sok szép eredménynek köszönhetően az úszószakosztályunk az egyesületi pontversenyben az előkelő második helyen végzett.

A verseny utolsó napján is remekül versenyeztek úszóink. Bernek Péter 200 méteres gyorsúszásban az első helyen végzett, a 100 vegyesen és a 4×100 méteres vegyes váltó tagjaként pedig még két második helyezést ért el. A váltónknak rajta kívül még Verrasztó Dávid, Biczó Bence és Boldizsár Viktor volt a tagja. Az Ádám Henrietta, Nagy Réka, Verrasztó Evelyn és Böszörményi Bettina összeállítású 4×100 méteres női vegyes váltónk is dobogós (harmadik) volt. A bajnokság utolsó napján bronzérmet szerzett még a 4×100 méteres vegyes mix váltónk (Bernek Péter, Angeli Áron, Bíró Lili és Böszörményi Bettina), Verrasztó Evelyn 200 gyorson, és Hoang Quy Phouc 200 gyorson. Ez utóbbi számban Verrasztó Dávid lett a negyedik. Nagy Réka 400 vegyesen lett majdnem dobogós (4.), mögötte pedig szintén klubunk versenyzője, Farkas Adél (5.) végzett. A két fiatal versenyzőnk közül Nagy Réka 100 mellen, Farkas Adél pedig 200 háton is döntőt úszhatott. Mindkét versenyzőnk nyolcadik lett.

Versenyzőink az országos bajnokságon 8 arany-, 8 ezüst- és 9 bronzérmet, illetve 4 negyedik, 3 ötödik, 2 hatodik, 4 hetedik és 8 nyolcadik helyezést szereztek, mellyel az összesített pontversenyben a Győri Úszó Sportegyesület mögött legjobb fővárosi szakosztályként a második helyen végeztek.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz