Menü

„Megcsapta őt a mozdony füstje és azóta is szívügye a BVSC”

2020. Augusztus 21
754
„Megcsapta őt a mozdony füstje és azóta is szívügye a BVSC”

Kerek évfordulót ünnepel a mai napon Tóth Sándor, a BVSC-Zugló alelnöke. 60 éves születésnapja alkalmából visszatekintünk pályafutására és egyesületünknél végzett munkásságára. Isten éltesse sokáig!

Ha azt mondjuk, hogy Tóth Sándornak az élete a BVSC, akkor nem hazudunk, hiszen 1966 óta tagja a BVSC-s családnak és bár légióskodott Olaszországban is, már vízilabda pályafutása alatt is sokat tett az egyesület hírnevéért. Édesanyja szemben lakott a BVSC uszodával, így nem véletlen, hogy Sándor itt kezdett el sportolni.

A magyar válogatottal szép sikereket ért el. Az 1982-ben, az ecuadori Guayaquilben rendezett világbajnokságon ezüstérmes lett a nemzeti csapattal és csupán egy bírói döntés miatt maradt le a vb-címről. Ugyanis a szovjetek ellen játszott utolsó mérkőzés legvégén szabályos gólt vett el a zsűri a magyaroktól, mondván lejárt az idő. A 7-7-es döntetlen pedig riválisunknak kedvezett. Sándor aztán egy évvel később Rómában Európa-bajnoki ezüstérmet is szerzett az együttessel. Ezek mellett még két világkupán és egy vb-n volt tagja a válogatottnak.

A BVSC színeiben is eredményes volt. Ezek közül is kiemelkedik az 1985-ben szerzett OB I-es aranyérem, ugyanis klubunk közel 20 év után lett ismét magyar bajnok. A BVSC örökös bajnoka és örökös tagja.

 

 

Később aztán a medencén kívül is rengeteget tett és tesz a mai napig az egyesületért. Bár hivatalosan 2010-ben lett alelnök, de már fontos részese, mondhatni mozgatórugója volt a 2000-es évek elejétől kezdődő átalakulásnak a BVSC-nél.

„Mivel van vállalkozása, így a klubért tett szolgálatát társadalmi munkában végzi. Ő sohasem alkalmazottja volt a BVSC-nek, ezért soha nem ilyen fejjel gondolkodott. Neki szívügye az egyesület és már vízilabdázóként megcsapta őt a mozdony füstje. Szívvel-lélekkel dolgozik a klubért, ez a második otthona” – mondta róla Szentpáli Gábor, klubunk ügyvezető elnöke.

A vízilabda társadalomban is rengeteg munkát végez, hiszen jelenleg is ő a Liga elnöke, továbbá a szövetség elnökségi tagja, ahol korábban alelnök is volt.

Isten éltessen sokáig Sándor!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz