Menü

Megmutatták, mit tanultak

2016. Május 03
666
Megmutatták, mit tanultak

Április utolsó napján 178 négy és tizennégy év közötti gyermek részvételével úszóversenyt rendeztek egyesületünk Laky Károly uszodájában. A versenyen azok a gyerekek vehettek részt, akik a Szőnyi úti úszótanfolyamokon sajátították el az úszás tudományát.

A szervezők a 178 gyereket kor, nem és tudásszint alapján különböző futamokba osztották, ezért a verseny nagyon gördülékenyen zajlott. A fő támogató, a Leier jóvoltából minden résztvevő ajándékot, illetve egy érmet kapott, így minden gyerek győztesnek érezhette magát.
Uszodánkban délelőtt és délután is rengeteg gyerek tanul úszni. Délelőttönként szervezett csoportokban érkeznek a gyerekek. A zuglói általános iskolákból az önkormányzat jóvoltából minden negyedikes diák tíz alkalommal ingyenesen úszhat. Ez havi 1062 gyerek oktatását jelenti. Ehhez járul még azoknak a csoportoknak a száma, akik ezen felül – a kerület határain kívülről, vagy az önkormányzat támogatását nem élvező zuglói iskolákból – látogatják az uszodát. A szomszédos IV., XIII. kerületekből, az agglomerációból, illetve a zuglói speciális intézményekből körülbelül 500 fő jár rendszeresen hozzánk. Ki kell emelni a XX. kerületből érkező három autista csoportot, akik szintén visszajáró vendégnek számítanak a létesítményben.

Az úszásoktatás a régi és az új tanmedencékben, illetve az új szárny 25 méteres medencéjének három sávjában történik. A szülők 14.45-től kezdve hat időpontra írathatják be a gyereküket. A foglalkozások 45 percesek, és hét edző oktatja a gyerekeket.

Az oktatók év vége felé – nagyjából Mikulás környékén – is tartanak egy bemutató versenyt, amely hasonlóan népszerű esemény, mint ez a tavaszi.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz