Menü

Megnevezték az olimpikonokat

2016. Július 20
544
Megnevezték az olimpikonokat

Meg- és benevezték az olimpikonokat. A Magyar Olimpiai Bizottság 158 (157+1) sportoló nevezését küldte el a riói szervezőknek.

A nyári ötkarikás eseményen 21 sportágban 93 férfi és 65 női sportoló képviseli majd a magyar színeket. Négy évvel ezelőtt Londonban 157 fős volt a magyar sportolói csapat, az idén pedig eggyel többen utazhatnak majd. Tartalékként a vívó Somfay Péter szerepel a névsorban. Az utazó csapat létszáma a sportszakemberekkel – sportági csapatvezetéssel, edzőkkel, orvosokkal, masszőrökkel, technikai személyzettel, a delegáció vezetésével és a csapatiroda tagjaival – együtt a háromszázat is meghaladja majd. A csapatvezetés és a csapatiroda néhány tagja már a hétvégén elutazik Rióba, hogy előkészítse a delegációk fogadását és szállását. A csapat jelentős része pedig július 30-án indul majd közvetlen chartergéppel.

A 158-as sportolói csapatban öt versenyző – Bernek Péter és Papp Márk úszó, Kiss Balázs birkózó, Takács Orsolya és Illés Anna vízilabdázó – képviseli majd egyesületünket. Ez a létszám egyel több a négy évvel ezelőttinél, amikor is Kapás Boglárka úszó, Kisteleki Hanna, Tóth Ildikó és Csabai Dóra vízilabdázó képviselték klubunkat. A Rióba utazó magyar csapatban több olyan sportoló is – például Decker Attila, Decker Ádám és Nagy Viktor vízilabdázók, Kapás Boglárka úszó - is helyet kapott, akik egykor a Szőnyi úton nevelkedtek.

A XV. Riói Paralimpiai Játékokon klubunkat Pálos Péter asztaliteniszező, a 2012-es londoni paralimpia bajnoka képviseli.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz