Menü

Megvan a továbbjutás másodszorra is

2020. December 06
384
Megvan a továbbjutás másodszorra is

Drámai körülmények között továbbjutott a BVSC-Zugló az Eurokupában! Végül csoportmásodikként, de a több dobott gólnak köszönhetően a franciák elleni 15-15-ös döntetlen elég volt a legjobb 16 közé jutáshoz! Szép volt fiúk!


FRISSÍTÉS: A FRANCIÁK JOGOSULATLAN JÁTÉK MIATT ÓVTAK, ÍGY 12:30-TÓL ÚJRA KELL JÁTSZANI AZ ÖSSZECSAPÁST! HAJRÁ BVSC!!!


Férfi vízilabdázóink az egész hétvégén remek teljesítményt nyújtottak az Eurokupa barcelonai kvalifikációs körében, és vasárnap reggel megérdemelten győzték le a francia Tourcoing együttesét 7-6-ra, így csoportelsőként jutottak a nyolcaddöntőbe!

Mivel a francia Tourcoing több góllal győzte le a görög Panionioszt, mint a BVSC, így tudtuk, hogy csak a győzelem jelent biztos továbbjutást a vasárnap reggel 9 órakor kezdődő összecsapáson. Az Eurokupa barcelonai kvalifikációs körének utolsó napján nagy taktikai harcot láthattunk a találkozó elejétől, ráadásul mindkét fél koncentráltan és jól védekezett. Ennek is köszönhetően közel hat percet kellett várni az első gólra, amelyet Gyárfás Tamás szerzett akcióból. Az első nyolc perc során több találat nem esett (1-0).

A folytatásban Drazen Kujacic úszott meg, akit Nagy Márton csak szabálytalanul tudott megállítani, az ellenfél játékosa pedig értékesítette a megítélt ötméterest (1-1). Aztán ismét pár perces gólcsend következett, mivel mindkét oldalon helyén voltak a blokkok, vagy ha kellett, a kapusok hárítottak. Két és fél perccel a félidő előtt Szűcs Levente kért időt, miután emberelőnybe kerültünk, amelyből aztán Pásztor Mátyás szerzett gólt. Majd Gyárfás értékesítette a kettős fórt, így a nagyszünetben 3-1-re vezettünk!

A harmadik negyed is remekül indult a szempontunkból, hiszen a fiatal Mészáros Mátyás is feliratkozott a gólszerzők közé. Sajnos az első francia találatot akcióból Miroslav Randic pár másodperccel a támadóidő lejárta előtt egy hatalmas bombával szerezte. Azonban a túl oldalon Pásztor sem akart lemaradni ellenfelétől és ő is egy távoli góllal alakította ismét háromgólosra az előnyt (5-2). A negyed hajrájában a franciák sorra kapták a fórokat és fel is zárkóztak 5-4-re, azonban Gyárfás egy másodperccel a dudaszó előtt helyzetbe került és remekül lőtt a hálóba (6-4)!

A zárófelvonás elején hátul Szakonyi Dániel nagyon fontos védéseket mutatott be. Az egyik ilyen megmozdulása után Nagy úszott meg a jobb szélen, majd a középen üresen érkező Sugár Péterhez passzolt, aki kegyetlenül értékesítette a kínálkozó lehetőséget (7-4). Sajnos a franciák nem adták fel és egyik legjobbjuk, Randic bő négy perccel a vége előtt szépített. Sőt, Kujacic is betalált, lövése, az ő szempontukból szerencsésen átcsúszott kapusunk hóna alatt. Az utolsó bő két perc viszont már gól nélkül telt el. Szakonyi védett ismét remekül és bár elől nem sikerült betalálni, a 7-6-os előny elégnek bizonyult és megérdemelten nyerte meg a találkozót a BVSC! Ráadásul a sikerrel az is eldőlt, hogy a Barcelona–Panioniosz mérkőzés eredményétől függetlenül, csoportelsőként zárták Szűcs Levente tanítványai a hétvégét!

Hatalmas gratuláció a csapatnak és a szakmai stábnak! Szép volt fiúk!

 

Eurokupa kvalifikációs kör, 3. forduló:

EN Tourcoing–BVSC-Zugló 6-7 (0-1, 1-2, 3-3, 2-2)

BVSC: Szakonyi – Nagy, Csapó, Irmes, Batizi, Ágh, Mészáros Cs., Gyárfás 3, Kovács, Pásztor 2, Sugár 1, Mészáros M. 1, Gyenis

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz