Menü

„Most már csak előre nézünk” – interjú Péter Krisztinával

2020. Április 25
943
„Most már csak előre nézünk” – interjú Péter Krisztinával

Szakosztályvezetőként és edzőként sem egyszerű a jelenlegi helyzet. A röplabdázóknál viszont Péter Krisztinának mindkét pozícióban helyt kell állnia. Sajnos idén már nem derül ki milyen szép eredményeket értek volna el csapatai, de jövőre ismételnének.

 

Mióta dolgozol edzőként?

Gyerekkorom óta érdekelt az edző szerepe a csapatban. Fiatalként az edzéseken figyeltem külön nevelő edzőim munkáját. Nagyjából 17 éves lehettem, amikor az egyik edzés majdnem elmaradt betegség miatt. Akkor kértem meg az edzőmet, hogy ha engedi, megtartom én az edzést, csak adjon terem- és szertárkulcsot, és kaptam. Kezdő edzőként 16 évvel ezelőtt irányíthattam az első csapatomat.

 

Melyik korosztályok tartoznak hozzád a BVSC-nél?

Az idei szezonban az U15-ös és U17-es Országos I. osztályú csapatainknak vezetem az edzését, de a szakosztály utánpótlás vezetőjeként minden csoport és csapat edzéseit beosztva látogatom, ahol kell segítek az edzésben vagy az edzésre való felkészülésben, legyen szó akár egy adott meccsről vagy tornára való felkészülésről is.

 

Melyik bajnokságban szerepeltetek a koronavírus-járvány miatt félbeszakított csonka szezonban?

Az U15-ös csapattal a budapesti és az Országos Bajnokságban indultunk. A Budapest Bajnokságban veretlenül zártuk az alapszakaszt úgy, hogy a csapatot egy korosztállyal feljebb U17-ben indítottam.  Az Országos I. osztályban a 7 fordulós alapszakasz végén a 3. helyen végeztünk. Az elődöntőben pedig a legelső fordulóban 2 győzelemmel kezdtünk. Épp a második forduló következett volna Békéscsabán, amikor indulás előtt 1 órával kaptuk a hírt, hogy felfüggesztették a bajnokságot. Ha akkor nyerünk, biztos bejutói lettünk volna a hat csapatos országos döntőnek.

 

 

Milyen volt a szezon az idősebbekkel?

Az U17-es együttes szintén az első osztályban szerepelt, ahol csoportelsőként, alapszakasz győzelemmel automatikusan elődöntőbe jutott a gárda. Itt szintén egy torna volt megrendezve ahol a négy csapat közül (BVSC, Vasas, Szeged, Dunakanyar) csoportmásodikként vártuk volna a folytatást.

 

Mik a céljaid a csapattal a következő szezonra nézve?

Az U15-ös és U17-es gárdában is a bajnokság felfüggesztése előtt szépen fejlődtek játékosaim és remek formában voltunk, mentálisan és fizikálisan egyaránt. Tudtuk mi a közös célunk és motiváltak voltak a lányok, a lelkesedésük sose csüggedt. Célunk az év végi hatos döntőbe kerülés volt. Mind a két korosztállyal éremesélyesként vártuk volna a májusi döntőket.

 

Hogy zajlanak jelenleg az edzések?

Minden héten új feladatokkal látjuk el a játékosokat. Az erőnléti részt Lédig Gábor erőnléti edző készíti elő, míg a labdás feladatokat tőlem kapják. A bajnokság lefújása után viszont már nehezebb motiválni a lányokat, de minden héten tartunk közös chat beszélgetéseket, edzéseket vagy közös röpis videó készítése tölti ki a mostani időszakot.

 

 

Hogy motiválod magadat és a csapatokat a jelenlegi helyzetben?

Fontos a kapcsolattartás a csapattal. Az elején furcsa volt kamerán keresztül a beszélgetés, vagy feladat kiadás, de aztán gyorsan kialakult az erre való csapatrituálé, ami feldobja ezeket a beszélgetéseket. Szerencsére a lányok nagyon kreatívak. Én már a következő szezont állítom össze a csapatoknak, korosztályoknak, a lányaimtól is ezt kérem, hogy most már csak előre nézzünk. Ahogy lehetőség lesz rá újra elkezdjük a közös munkát, ha már teremben nem is, reméljük homokon BVSC-s pályáinkon.

 

Te mivel töltöd az edzéseken kívül a szabadidődet?

Itthonról vezetem a szakosztályt, általában délelőttönként a gép előtt ülők, angol nyelvet tanulok, sokat vigyázok imádott unokaöcséimre, velük azért elég gyorsan telik az idő. Ezen kívül pihenek és szeretek sorozatokat nézni, ha pedig jó idő van, akkor kangoo cipőben futok vagy biciklizem. Pont az egyik ilyen alkalomkor találkoztam két röpisünkkel is, akik a kerületben laknak, így megnyugtat, hogy mozognak lányaink.

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz