Menü

Nagy lehetőségek előtt állunk

2017. November 17
425
Nagy lehetőségek előtt állunk

A mai napon sajtótájékoztató keretében jelentettük be, hogy a magyar kormány klubunk eddigi eredményeinek elismeréseképpen 1,2 milliárd forinttal támogatja a fejlesztéseinket.

Ez a pénzösszeg azonban csak alig több mint egyharmada annak a költségnek, melyből a tervezett fejlesztéseink megvalósulnak. A teljes kiadások nagyobbik részét ugyanis TAO támogatásból fogjuk fedezni, illetve a fejlesztéseinket az önkormányzat is támogatni fogja. Ennek a közös erőfeszítésnek az eredményeképpen a klubunk két éven belül öt jelentős fejlesztést is végrehajthat.

A sajtótájékoztatón résztvevő Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár megerősítette, hogy a magyar kormány a BVSC-Zugló eddigi eredményeit figyelembe véve döntött a klubunk fejlesztési terveinek támogatásáról.

- A támogatás elsődleges célja az eddigieknél is jobb feltételek megteremtése, s hogy a klub folytatni tudja azt az az eredményes munkát, amely az eddigi 106 évét jellemezte – mondta az államtitkár asszony.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere pedig azt a partnerséget hangsúlyozta ki, amely a zuglói önkormányzat és egyesületünk viszonyát jellemzi, s melyből mindkét fél csak profitálhat. Elsősorban úgy, hogy a most megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően még több zuglói gyerek fog majd sportolni klubunkban.

Egyesületünk elnöke, Szatmáry Kristóf részletesen is beszámolt a sajtó képviselőinek a várható fejlesztésekről. Eszerint már idén elkezdődik a centerpálya mögötti fedett csarnok korszerűsítése, melyet egy fűthető kézilabdacsarnokká alakítanának át. Ugyancsak idén tervezik a csarnok mögötti földes területen egy nagyméretű műfüves sportpálya – és a hozzá tartozó öltözők – kialakítását, harmadik elemként pedig folytatni kívánják a Szőnyi úti székház felújítását is.

- Jövőre a fejlesztések elérik majd a Tatai úti létesítményeket is. Itt egy labdarúgóközpont létesül majd, két világítással ellátott élőfüves és egy szintén világítással ellátott műfüves pálya kialakításával, valamint a főépület felújításával. Ennek a beruházásnak az eredményeképpen akár 600-700 főre is nőhet az utánpótláskorú labdarúgóink létszáma. De ugyanezt várjuk a kézilabda- és röplabdaszakosztályainknál is.

2018-ban önkormányzati segítséggel az uszodafejlesztési programunk is folytatódni fog. Ez fejlesztés nem a jelenlegi vízfeleület növelését célozza meg, hanem a megépítendő geortemikus hőrendszer segítségével a már megújult vizes létesítményeink működtetését könnyíti majd meg.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az 1,2 milliárdos államit támogatásból egyesületünk mindössze 811 millió forintot fordít majd a TAO támogatás önrészének biztosítására. A maradék 366 millió forintból a Szőnyi úti sporttelep szomszédságában található, jelenleg a MÁV Zrt tulajdonában levő terület rendezése valósul meg. Ennek az ingatlannak ugyanis már mi vagyunk a vagyonkezelői, ám a területen még most is olyan vasútbiztonsági elemek találhatók, amelyek gátolják a hasznosítását. Az állami támogatásból ez az akadály is elhárulhat, így a jelenlegi 3 milliárdos fejlesztést követően is lehetőségünk lesz majd újabb tervek készítésére.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz