Menü

Nagy Liza-show

2017. Január 09
397
Nagy Liza-show

Hagyományosan január első hétvégéjén rendezték a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a junior kard Héraklész Világkupát, mely versenyen klubunk vívói kiemelkedően szerepeltek.

A női mezőnyben ketten is dobogóra állhattak, Pusztai Liza arany-, Nagy Valentina pedig bronzérmes lett.

A Bódy família (István és Benjamin) tanítványa ott kezdte a 2017-es évet, ahol a 2016-ost abbahagyta. A mindössze 15 esztendős Pusztai Liza ugyanis veretlenül nyerte a hazai rendezésű junior világkupaversenyt. Már a selejtezőben ellentmondást nem tűrően vívott, és hat győzelemmel, nulla vereséggel abszolválta a helyét a direkt kiesés táblán. A legjobb 64 között a magyar Kornéth Emesét, majd sorrendben lengyel, német, angol és olasz vívókat legyőzve jutott a döntőbe, melyben az orosz Seveljeva volt az ellenfele. A két lány szoros asszót vívott az aranyéremért, a végjátékban azonban Liza volt a higgadtabb, így életében először sikerült junior világkupaversenyen a dobogó tetejére állnia.

Liza jó vívása talán már nem is számított akkora meglepetésnek, ellentétben klubunk másik hősnőjével, Nagy Valentinával, aki életében először ért el nemzetközileg is jegyzett komoly eredményt. Varga József tanítványa török, grúz, orosz és német ellenfeleket legyőzve jutott a négyes döntőbe, ahol az orosz Seveljeva-tól kapott ki 12-15-re, így a budapesti versenyt a harmadik helyen fejezte be.

Fotó: MVSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz