Menü

Nagyban gondolkodnak

2016. Augusztus 22
1078
Nagyban gondolkodnak

Nagy múlt, nagy eredmények és nagy remények. Így lehetne összefoglalni asztalitenisz-szakosztályunk évadzáró és évadnyitó eseményét, melyet az öthetes edzőtábort követően augusztus 22-én tartottak a Szőnyi úti pingpongcsarnokban.

Ezen az eseményen Herendi Iván, a szakosztály vezetője foglalta össze a 2015-16-os szezon eredményeit, illetve vázolta fel a 2016-17-es évaddal kapcsolatos elvárásokat.
Szakosztályunk tavaly az országos utánpótlás összesített pontversenyében az első helyen végzett. Az Extra Liga-ban szereplő első számú csapat két ifjúsági korú játékossal a hatodik lett. A második csapat veretlenül 17 győzelemmel és 1 döntetlennel megnyerte az NB I-t, és szintén feljutott az Extra Ligába, így jövőre két csapatunk is a legmagasabb osztályban fog játszani, amely kuriózumnak számít a férfi szakágban. De a többi csapatunk is jól teljesített: az NB III-ban szereplő harmadik számú csapatunk 2. lett, és ezzel feljutott az NB II-be, a Budapest-bajnokság I/B osztályában szereplő negyedik számú együttesünk 100%-os teljesítménnyel – 30 meccsből 30 győzelemmel – lett bajnok, és még a kerületi bajnokságban szereplő hatodik csapatunk is harmadik tudott lenni. Emellett az országos ifjúsági és serdülő bajnokságokon is sikerült megszereznünk az első és a harmadik helyeket, úgy, hogy az OB-ken összesen 13 érmet szereztek a versenyzőink.

Az utánpótlás korosztályban az újoncoknál, a serdülőknél és az ifiknél is klubunk versenyzője, Bruckner Máté és András Csaba (ő két korosztályban is) nyerte a TOP 12 versenyt. Klubunk versenyzői a BVSC-kupa összesített pontversenyében, a MOATSZ-kupában és 12 év szünet után a Molnár János Emlékversenyen is az első helyen végeztek. Nem csoda, hogy az elmúlt időszakban a szakosztályunkat öt alkalommal is jelölték A hónap műhelye elismerésre. Játékosaink nemzetközi szinten is eredményesek voltak, Bruckner Máté a szlovák nemzetközi bajnokságon lett harmadik, míg András Csaba, Juhász Patrik és Both Olivér is tagja volt a serdülő Európa-bajnokságon bronzérmes magyar csapatnak.

Ezek után nézzük, az idei évre milyen célokat határoztak meg a szakosztály vezetői! Egyrészt az utánpótlás pontversenyben megtartani az első helyet, az NB II-es csapat pedig jusson fel az NB I-be, illetve az első számú csapatunk is legyen dobogós az Extra Ligában. A célkitűzések között szerepel, hogy klubunk versenyzője, Pálos Péter éremmel térjen haza a paralimpiáról, és a jövő évi serdülő Európa-bajnokságon több érmet is szerezzenek versenyzőink.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz