Menü

Nagyon megérdemelték már!

2016. November 21
1065
Nagyon megérdemelték már!

Remek októberi teljesítményének köszönhetően asztalitenisz-szakosztályunk nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt.

Asztaliteniszezőink ráadásul az abszolút győzelmet is megszerezték, hisz megnyerték a 100 ezer forintot „érő” közönségszavazást is. Ezúton köszönjük minden klubtagnak és szimpatizánsnak, hogy támogatták őket. A hónap műhelye versenyben pingpongosainknak a szegedi rövid pályás korcsolyázókat, a Törekvés SE vívóit, az UTE bokszolóit és a fehérvári öttusázókat kellett legyőzniük. Ez főleg a közönségszavazás megnyerésének köszönhető, mert a szakmai grémium eredetileg a vívókat hirdette volna ki győztesnek, a közönségszavazásban pedig sokáig az újpesti ökölvívók vezettek, ám jó hajrával mindkét fronton sikerült diadalmaskodnunk.

S hogy miért lehettek asztaliteniszezőink októberben ismét jelöltek? A Szombathelyen rendezett Vörsas-kupán a Bruckner Máté, Kovács Gábor összetételű párosunk nem csak az ifjúságiak mezőnyében bizonyult a legjobbnak, hanem óriási meglepetésre a felnőttek mezőnyében sem talált legyőzőre. Ugyanezen a versenyen az ifjúsági korosztályban a 18 éves Bruckner egyesben is elsőséget szerzett, míg a korosztálynál négy esztendővel fiatalabb mindössze 14 éves Both Olivér ifjúsági egyesben bronzérmes lett. Orosházán, a serdülők országos ranglistaversenyén a Pálfy János Jakab - Farkas Ezékiel duónk párosban aranyérmes lett, míg egyesben Both és Pálfy egyaránt a harmadik helyen végzett. A felnőtt Extraligában II. számú csapatunk az utóbbi évek legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a 18 éves Kovács Gábort és a 19 éves Kovács Sebestyént soraiban tudó gárdájával legyőzte a hét év óta sorozatban bajnok, s ez idő alatt összesen két vereséget szenvedő Celldömölk együttesét. Kellemes meglepetésre a 14 éves, elsőéves serdülő András Csaba bekerült a négyfős korosztályos Európa-válogatottba, így résztvevője lehetett a Sanghajban rendezett serdülő Világjátékoknak, ahol csapatban és olasz társával párosban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz