Menü

„Nagyon szorgalmas a társaság”

2020. Augusztus 08
790
„Nagyon szorgalmas a társaság”

A „D” és a „C” csoportot követően folytatjuk úszó utánpótlásunk bemutatását a Bagaméri Bence és Csütörtöki Marcell által irányított „B” csoporttal. A társaságnak több mint a fele döntőbe jutott a tavalyi bajnokságon és az ideit is jó eséllyel várhatta.

A B csoportba a 2006 és 2008 között született fiatalok járnak. Utóbbi korosztályból négyen vannak, a többiek mind 2006-2007-esek. A csoport tagjai közül páran már a serdülő, a többség a gyermek, míg a legfiatalabbak a cápa országos bajnokságon indultak volna idén.

„Nekünk is rosszul jött a vírus, mint gondolom mindenkinek. Vártuk, hogy mire lehetnek képesek a fiatalok. Ennek a csoportnak 8-9 úszóedzése van egy héten. Hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton is van reggeli edzés, de utóbbi versenyfüggő” – nyilatkozta honlapunknak Bagaméri Bence.

A korábbi csoportok edzői már elmondták, hogy igyekeznek egymás alá dolgozni és úgy továbbadni a kezük alól kikerülő gyermekeket, hogy a fentebbi csoportokba minél jobb állapotban érkezzenek.

Ebben a korosztályban talán a legfontosabb az állóképességfejlesztés, illetve a kisebb gyorsasági, állóképességi feladatok. Utóbbiak még inkább csak bevezetőjelleggel vannak, inkább előbbin van a hangsúly. Mivel nagyjából serdülő korosztályú gyerekekről van szó, így már kezd kicsit hasonlítani az ő felkészítésük a felnőttekéhez. Nagyon szorgalmas a társaság, nekünk Marcellel alig kell plusz motivációt hozzáadnunk, mert egy-egy edzésen is nagyon jól akarnak szerepelni” – tette hozzá edzőnk.

Természetesen az utóbbi időben versenyek híján nehezebb volt célokat találni, ezért a nyári tábor végén az edzők egy háziversenyt szerveztek számukra, amelyen szép eredményeket értek el utánpótlásúszóink.

„20-21 fővel dolgozunk és több, mint a csapat fele, nagyjából 11-12 fő döntőben szerepelt a tavalyi bajnokságon. Idén pedig szerintem még jobb eredményeket értek volna el. Elekes Tamara az elmúlt évben ötszörös bajnok lett és további érmeket szerzett, Nahalka Regina négy érmet hozott, Móger Léna pedig két ezüstöt, hogy csak pár kiemelkedő eredményt említsek, de Cseh Zsófi is felállhatott a dobogó második fokára. Ha mindenkit felsorolnék, akkor 10-12 név lenne. Szerencsére jó dolgunk van velük!”

Reményeink szerint tehetségeink hamarosan ismét versenyeken szerepelhetnek majd. A tervek szerint szeptemberben már lesz egy megmérettetés a BVSC uszodában, majd ezt követően a hagyományos BVSC-s versenyek mellett a cápa- és gyermek korosztályra regionális bajnokság vár, míg a serdülőknek és az ifiknek egy időpontban rendezik az ob-t.

Így ha a vírus nem szól ismét közbe, akkor a közeljövőben újra érmekért küzdhet utánpótlásunk!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz