Menü

„Nekem akkor is ők a bajnokok!” – interjú Balog Beátával

2020. Április 21
1021
„Nekem akkor is ők a bajnokok!” – interjú Balog Beátával

Kézilabda edzőinket bemutató sorozatunkban már beszélgettünk Balog Beátával az ifi és felnőtt női csapatról. Ezúttal viszont a férfiak kerültek szóba, hiszen a fiatal együttes az ifik mellett a felnőttek között is jól szerepelt.

 

Bár legutóbb a lányok kapcsán készült interjúban már szóba került, hogy miként kerültél kapcsolatba a kézilabdával, de hátha valaki nem olvasta volna azt a beszélgetést. Tehát hogyan is kezdődött?

Elég korán, 6 évesen kezdtem el kézilabdázni. Nagy álmom volt, hogy egyszer majd profi kézilabdázó legyek. Ez sikerült is, hiszen 18 évet „lehúztam” a legmagasabb szinten. Februárban fejeztem be a profi pályafutásomat, és igazoltam ide a BVSC-hez „hazai pályára” a lányaimhoz, akiknek az edzőjük is vagyok.

 

Viszont az ifi és felnőtt férfi csapatot is te irányítod. Bár ez a két együttes tulajdonképpen ugyanaz, mégis mennyire volt nehéz megszokni az edzősködést a fiúknál?

Ők augusztusban kerültek hozzám és kezdtük meg a közös munkát 19 játékossal. Egy fő kivételével, aki 1 hónapja csatlakozott hozzánk, az ifjúsági csapat játssza a felnőtt bajnokságot is. Hosszú hónapok voltak, mire összecsiszolódtunk, ugyanis teljesen más, mint a lányokkal való munka. Nagyon sokat tanultam én is tőlük, és nagyon megszerettem őket. Igazi küzdő, összetartó csapat, öröm velük dolgozni.

 

Ráadásul elég jól szerepelt az együttes a szezonban. Hogy értékeled az ifi bajnokságot?

Itt idén a II. osztály Keleti csoportjában játszottunk. Voltak bravúrjaink, de sajnos voltak olyan botlások is, amelyek nem voltak bekalkulálva. Sajnos ebben az évben sérülések, betegségek, iskolai programok nehezítették hétről-hétre a munkát, így sose tudtunk teljes kerettel menni a meccsekre. Ez pedig azért befolyásolta az eredményességet. A hetedik pozícióban álltunk, amikor félbeszakadt a szezon. Ez egy tanulóév volt számunkra, de jövőre előrébb szeretnénk végezni.

 

 

A felnőttek között remekül szerepelt a csapat. Itt különösen bánhatjuk, hogy törölték az idei szezont a járvány miatt.

A felnőtteknél a Budapest II. osztályban indultunk el idén. Itt a célunk az volt, hogy több játéklehetőséget kapjon mindenki, és így több meccsrutint szerezzenek a fiúk. Ez sikerült is, hiszen nagyon sok meccsen nagy különbséggel tudtunk nyerni, így mindenkinek tudtam szinte minden mérkőzésen játéklehetőséget adni. Ráadásul nagyon jó eredményt ért el a csapat, hiszen négy fordulóval a vége előtt az első helyen álltunk, ami feljutást ért volna. Továbbá gólkirályunk is lett volna. Úgyhogy számomra akkor is ők a bajnokok!

 

Hogy zajlanak jelenleg az edzéseitek?

A bajnokság törlésével egy kicsit át kell gondolni a folytatást, és már most a következő szezont kell tervezni. Ez nem könnyű, mivel nem tudjuk meddig húzódik el a jelenlegi helyzet. Heti programot kapnak a csapatok, amiben heti kétszer kinti futás is van (ameddig szabad), amit telefonos alkalmazással küldenek vissza nekem, illetve két erősítés is szerepel a programban. Rossz ez a bizonytalanság, hogy nem tudjuk meddig lesz ez a kialakult helyzet, mert már nagyon hiányoznak nekem. Várom már nagyon, hogy újra kezdhessük a munkát…

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Fotók: Ormos László

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz