Menü

Nem sikerült megszorongatni a Dunaújvárost

2020. Augusztus 11
454
Nem sikerült megszorongatni a Dunaújvárost

Az első komoly rangadót játszotta női vízilabda együttesünk az idei szezonban. A Magyar Kupa csoportkörének 5. fordulójában a Dunaújváros vendégeskedett a Szőnyi úton. Sajnos riválisunk könnyedén nyert 9-4-re.

A találkozó gyászszünettel kezdődött. A múlt héten 72 éves korában elhunyt Györe Lajosról emlékeztünk meg, aki játékosként, majd később edzőként is dolgozott a BVSC-nél.

Mindkét csapat három-három győzelemmel kezdte a Magyar Kupa csoportkörét, így nem meglepő, hogy remekül védekeztek a felek az elején mindkét oldalon. Bő öt percet kellett várni az első gólra. Ekkor a vendégek Európa-bajnok játékosa, Szilágyi Dorottya volt eredményes emberelőnyből (0-1). Gémes Alexa aztán akcióból egyenlített (1-1), de pár másodperccel az első nyolc perc vége előtt ismét Szilágyi talált be, ezúttal ötméteresből (1-2).

A folytatásban aztán 4-1-re ellépett a Dunaújváros és bár Koncz Hanna révén a harmadik negyed elején 4-2-re zárkóztak Petrovics Mátyás tanítványai, a folytatásban ismét tovább növelte előnyét a vendég együttes (2-6). Sajnos a hazai támadások során érződött a sérülésből lábadozó Gyöngyössy Anikó hiánya, ugyanis sok volt a bizonytalanság elől. Az újvárosiak kapusa, Magyari Alda is többször bravúrral hárított, bár poszttársának, Doroszlai Vandának is remek védései voltak.

 

 

A zárófelvonás során Leimeter Dóra találata még adott egy kis reményt a felzárkózásra (4-8), de Gurisatti Gréta vezérletével végül 9-4-re nyert a címvédő Dunaújváros.

„Azt gondolom, hogy bőven voltak lehetőségeink támadásban: fórok, helyzetek, de ezeket nem használtuk ki. Ez a Dunaújváros védekezését dicséri és a mi támadásunknak az erős kritikája. Múlt héten arról beszéltünk, hogy rengeteg a kapott gól. Úgy gondolom, egy Újváros ellen kilenc kapott góllal le lehet hozni egy meccset bármikor, de a négy dobott az nagyon kevés. De meg fogjuk a jót találni ebben, ehhez pedig nyilván elemezni és dolgozni kell” – értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón Petrovics Mátyás.

Csütörtökön Szegeden javíthatnak a lányok. Hajrá BVSC!

 

BENU Női Magyar Kupa, 5. forduló

BVSC-Zugló Diapolo–DUE-Maarsk Graphics 4-9 (1-2, 0-2, 2-2, 1-3)

BVSC-Zugló: Doroszlai – Mészáros-Farkas, Takács, Farkas T., Leimeter 1, Kele, Gémes 1. Csere: Gasparics, Alaksza D., Mihály, Koncz 1, Alaksza N., Fekete 1

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz