Menü

Nincs megállás

2016. November 17
412
Nincs megállás

A BVSC-Zugló az elmúlt évek szakmai és infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően újra komoly tényezőnek számít „vizes berkekben” is.

Alig három éve még a csődtől kellett megmenteni a klubot, de azóta folyamatosan zajlanak a fejlesztések. A közelmúltban kezdődött meg egy új, nyolcsávos, 50 méteres kültéri medence építése a Szőnyi úton, mintegy 870 millió forintos költségvetéssel.

A kivitelező október elején vette birtokba a szabadtéri strandunk melletti területet, ahol azóta is gőzerővel zajlanak a munkálatok. 70 százalékban a társasági adóból, 30 százalékban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megvalósuló beruházás a tervek szerint 2017 elejére készül el, a lefedhető létesítmény a nyári budapesti vizes vb tartalék-, illetve edzőmedencéje lesz.

De a 870 millió forintból nem csak egy korszerű medence épül, hanem a vízkezelési rendszer rekonstrukciója keretében a vízellátást biztosító két kutat is kiépítik. A beruházásnak köszönhetően a Szőnyi úti vízfelület – a kültéri strandmedencével és az új nagymedencével együtt – eléri majd a 3500 négyzetmétert.

Azonban az új medence és a kapcsolódó létesítmények megépítését követően sem fejeződnek be majd a fejlesztések: 2017-től kevésbé látványos, de energetikai szempontból annál fontosabb újítások következnek, összesen mintegy 560 millió forint értékben. Kicserélik a régi medencetér világítását, leszigetelik a nagymedence tetejét, illetve tetőtéri napelemeket szerelnek fel. A nemrégiben átadott, 25 méteres kültéri medence takarása, a strandmedence vízfelületének átalakítása, a fedett uszoda hátsó homlokzatának a szigetelése, illetve egy új medenceporszívó beszerzése is napirenden van.

Az uszodafejlesztéssel párhuzamosan egyéb beruházások is történnek majd a BVSC-nél. Többek között a zuglói önkormányzattal karöltve egy kézilabdacsarnok épül a Móra Ferenc Általános Iskola udvarán, mely létesítményt az iskola, az önkormányzat és az egyesület közösen használnak majd. De meg fog újulni a Szőnyi úti székház is, mely beruházást 30 százalékban a kerületi önkormányzat, 70 százalékban pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszíroz majd. Ezen kívül tovább folytatódik az asztalitenisz-csarnok rekonstrukciója is, illetve a Szőnyi úti műfüves csarnokot is felújítják, amely több csapatsportág számára is edzéslehetőséget biztosít majd.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz