Menü

Női siker, férfi bánat vízilabdázóinknál

2019. December 17
445
Női siker, férfi bánat vízilabdázóinknál

Miközben Leimeter Dórával a soraiban női vízilabda-válogatottunk legyőzte Oroszországot idegenben a Világliga-selejtezőjében, férfi junior-válogatottunk nem lehetett hasonlóan boldog. Kemény Kristófék Montenegrótól kaptak ki a vb nyolcaddöntőjében.

A női csapatból Gyöngyössy Anikó ezúttal itthon maradt többedmagával, de ő is folytatta a felkészülést a január 12-26-ig rendezendő budapesti Európa-bajnokságra. Leimeter Dóra viszont ott volt, az oroszok ellen idegenben vízbe szálló női együttesben, a Világliga-selejtezőjében. Bár a házigazdák szereztek vezetést, az első negyed végére sikerült fordítani egy ötméteres- és egy megúszásgóllal (2-1). Aztán a második nyolc percet már a mieink irányították. Szép játékkal, és újabb gyors lefordulásokkal, a 13. percben már 6-1 volt a javunkra. Bár az oroszok a félidőre egy kicsit kozmetikáztak az eredményen, a 6-2 így is szép eredmény Bíró Attila tanítványaitól.

Bár a második félidő első találatát ismét a vendéglátók jegyezték, a hazai drukkerek nem sokáig örülhettek, mert ismét beindult a magyar henger, amely egy 4-0-s szériát hozott. 10-3-nál éppen BVSC-s játékosunk, Leimeter Dóra ötméteresével alakult ki az addigi legnagyobb különbség a mérkőzésen. A folytatásban az oroszok próbáltak zárkózni, de ezt a kísérletüket az sem segítette, hogy például Magyari Alda egymást követően két ötméteresüket is hárította. A találkozó végén potyogtak a gólok, de a magyar válogatott így is 12-9-re nyert Oroszországban, ami jó erőpróba volt a januári Európa-bajnokság előtt. Jövő hétfőn Görögországban játszik Világliga-selejtezőt Bíró Attila együttese.

Sajnos férfi junior-válogatottunknak nem volt része hasonló sikerekben. A kuvaiti világbajnokságon nem kapott könnyű ellenfelet a nyolcaddöntőben Kemény Kristóf csapat, hiszen Montenegró várt a fiúkra. Végül az utolsó negyedben hiába hajrázott az Ágh Györggyel és Sugár Péterrel felálló együttes, riválisunk 15-14-re nyert, így a fiúk a 9. helyért játszhatnak a vb-n.

 

Fotó: MOB / Szalmás Péter

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz