Menü

Női vízilabda csapatbemutató

2020. Július 28
1016
Női vízilabda csapatbemutató

A férfiak után a nők számára is megkezdődik a 2020-2021-es idény a Magyar Kupával. Petrovics Mátyás tanítványai ma 18 órától a Szegedet fogadják. A rajt előtt megkértük vezetőedzőnket, hogy jellemezze pár mondatban játékosait.

 

Alaksza Dóra

Saját nevelésű fiatal bekkünk, aki remek fizikális adottságokkal rendelkezik. Ikertestvérével együtt egyre inkább a védelmünk oszlopa, támadójátékát kell fejlesztenünk, amire az ifi csapatban (ahol „Dé” a csapatkapitány is) egész szezonban lesz lehetőségünk.

Alaksza Noémi

Ritkaság, hogy egy ikerpár egy csapatban és még egy poszton is játsszon. Ő is rengeteget fejlődött, és vele is főleg a támadójátékán kell dolgoznunk. Az ifi bajnokság neki is erről fog szólni főleg.

Doroszlai Vanda

„Ős-BVSC-s” játékosként mindig számíthattam rá és hihetetlen nyugalma is jó hatással van mindenkire. Nagyon megbízható teljesítményre képes a kapuban, jól kiegészítik egymást Eszterrel. Stabil teljesítményt hozott tavaly is, idén is erre számítok!

Farkas Tamara

Tavaly válogatott szintű játékával a csapatunk vezére volt. Gólerősségére és sokoldalú támadójátékára idén is építeni fogok és még mindig bőven van benne fejlődési potenciál!

Fekete Flóra

Flóra saját neveltünk és klubunk egyik nagy ígérete, aki angyali mosollyal az arcán játszik, miközben egyre nehezebb feladat elé állítja ellenfeleit. Még mindig csak serdülőkorú, de már most is hatalmas játék intelligenciával rendelkezik, ehhez hihetetlen szorgalom és alázat párosul.

Gasparics Kata

Ő is saját nevelésünk, aki tavaly sokat fejlődött. Rendkívül erőszakos szélső, aki rengeteget dolgozik a csapatért. Főleg rosszkéz oldalon számíthatok rá, de már a másik szélre is képzem őt.

Gémes Alexa

Amikor Axa felhívott tavasszal, akkor azt mondta, hogy egy jó csapatban akar játszani, egy olyan edzőnél, aki kihozza a maximumot a játékából. Nos, ehhez nálunk minden adott, így ő nagy erősségünk lehet, mert a képességei kimagaslóak és egy rendkívül sokoldalú játékos.

Gyöngyössy Anikó

Klasszis kapusból, lassan világklasszis centerré érett az elmúlt évek közös munkája során. A szünet alatt átesett egy vállműtéten, amiből már elkezdte a visszatérést. Nem csak a vízben, de a parton is igazi vezére a gárdának csapatkapitányként.

Hajdu Zsófia

Ő a harmadik számú kapusunk, aki még csak most lett ifi korú, neki elsősorban ott kell kimagaslót nyújtania. A felnőttben sok munka és tapasztalatszerzés vár rá. De ha lehetőséghez jut, akkor stabil teljesítményt várok tőle.

Hnatyszyn Kinga

Ő is saját nevelésű tehetségünk, gyors, erőszakos, mindkét szélen bevethető, és a játékot jól átlátó játékos. Neki még elsősorban az ifi és a serdülő csapatokban kell jeleskednie, a felnőtteknél pedig sokat tanulnia. Az „apja egyben az edzője is” helyzettel meg kell küzdenie közben, de tudom, hogy ez is megacélozza őt.

Kele Nikolett

Niki az egyik legmegbízhatóbb játékosunk, ő is a klubhűség megtestesítője! Több poszton is bevethető, aki minden meccsen rengeteget dolgozik a csapatért. Tudását már edzőként is kamatoztatja, ami szerintem nagyon jó hatással van rá!

Koncz Hanna

Neki elsősorban a gyorsaságát kell csillogtatnia és a koncentrációban kell még fejlődnie. A tavalyi éve sok szempontból nagyon nehéz volt, ebben a bajnokságban joggal várunk tőle egy sokkal jobb teljesítményt.

Leimeter Dóra

Dóri hét éve játszik nálunk, ezalatt ő is világklasszissá érett a posztján. Rendkívül gólerős, de a védekezésből is bőven kiveszi a részét, ha éppen arra van szükség. A csapat irányítását is rábíztam a vízben, ezzel is sokat segíti a munkámat.

Mészáros-Farkas Kata

Kata olyan játékos, aki minden szezonban egyre jobb és jobb lesz, mert hihetetlen szorgalommal és szeretettel vízilabdázik. Támadásban és védekezésben is rengeteget tesz hozzá a csapat teljesítményéhez.

Mihály Kinga

A tavalyi szezonja volt az első nálunk, annak minden nehézségével, amelyet átél egy máshonnan már felnőttként érkező játékos. Idén ezért biztosan többet várhatunk tőle és új feladatai is lesznek a játékban.

Ősz-Varga Lilla

A felnőtt kerethez most csatlakozott az ifiből kiöregedve. Idén elsősorban fizikálisan kell fejlődnie, miközben Macitól el kell lesnie a centerposzt fortélyait.

Takács Orsolya

Taki vállalt még egy évet mindannyiunk nagy örömére, mert továbbra is hihetetlen magas szinten játszik! Tudására mind a parton, mind a vízben számíthatok és közben a fiatal bekkjeink felépítésében is sokat segít nekem, amivel a jövőt is építjük.

Tóth Eszter

Ő más karakterű kapus, mint Vanda és ezért is alkotnak jó párost együtt. Nagyon megbízható játékos, aki remekül irányítja a társait maga előtt és meglátásaival is sokat tesz hozzá a védekezésünk építéséhez.

 

Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz